K5 Pro Review

echiko
29 oktober 2022, laatste update op 2 december 2022, 1.959 views Product gekocht

K5 Pro

Fosi Audio K5 Pro Gaming stereo Gaming Dac

Deze Maand(16-Okt-2022) heb ik de K5 binnen gekregen, en ben er mee aan de slag gegaan.

Pluspunten

• Goedkoop
  • geen extra voeding nodig
  • compackt
  • geen sotware nodig
  • warm geluid

Minpunten

• nog geen minpunten gevonden

Fosi Audio K5 Pro Gaming stereo Gaming Dac

Ik ben gewent om een Creative Sound BlasterX G6 in samen werking met de HarmonicDyne Zeus
Ik game en luister alle verschillende soorten muziek van Klassiek, celtic, Hardcore, Hardmetal, pop en alles wat er tussen in zit

Specificatie:
• Input Type: USB Type-C, Optical, Coaxial, Microphone
• Output Type: 3.5mm Headphone, RCA
• USB Sampling Rate: 24Bit/96kHz
• Optical/Coaxial Sampling Rate: 24Bit/192kHz
• Headphone Impedance: 16-300 (Ohm)
• RCA Output Level: 2V
• Power Supply: 5V
• Power Input Interface: USB Type-C
• THD: ≤0.001%
• SNR: ≥110dB
• Chipset: CT7601SR + MS8416 + PCM5100 + MAX97220
• Size (L*W*H): 4.4*3.7*1.2 inch (112*95*30mm)
• Net Weight: 0.55lb (251g)

Wat zit er in de doos:
• Fosi Audio K5 ×1
• USB Type-C cable ×1
• Optical cable x1
• Headset Microphone Two-in-one Adapter cable x1
• User manual ×1

Ik heb contact op gezocht met Fosi Audio omdat ik erg benieuwt was naar hun product voor een klein prijsje heb je al een gaming Dac
Is het daarmee echt net zo goed als de andere merken?

Ik kan je vertellen ik ben enthousiast. Ik ben geen audiophile maar ik houw wel van mooi geluid. onze “bioscoop” thuis heb ik gemaakt met Klipsch boxen en dat voldoet mij erg goed. Dit heb ik natuurlijk opgebouwd met eerste 2de hans boxen en apparatuur wat je later kan upgraden zo heb ik ook verschillende merken getest en beluistert. Ook mijn eerste headphones was 2de hans en heb daarna de gene gekocht waar ik nu heel tevreden mee ben, ik kom van een Closed back Brainwavz HM5 ($80.-) en nu naar de harmonicdyne zeus voor $350.- .
Maar goed we zijn hier om de Fosi Audio K5 te beoordelen.

Als eerste wil ik beginnen mee te geven je koopt hem voor onder de $100,- en dat is al een prestatie opzicht.
Voor de mooie vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Is de behuizing stevig en van aluminimum zijn de knoppen erg fijn om te draaien en de druk knop voel je goed. Het drukken om aan en uit te gaan of naar volgende signaal te gaan heb je een goede push nodig. Wat in mijn gedachten precies goed is. Je kan de treble en de bass goed bedienen al vind ik dat het bereik van de bass of de treble iets mager maar in zijn klasse zeker niet aan de onderkant. Ik vergelijk de Fosi K5 Pro DAC met de Creative Sound blasterX G6

En ik moet zeggen gelijk uit de doos ben ik aangenaam verast en vind ik de Fosi een fijner geluid geven. Maar als je de software van Creative download kan je diep duiken in de equalizer. Maar dat maakt de Fosi juist zo leuk hij is simpel en makkelijk te gebruiken, Creative heeft meer software functies maar gebruik je dat echt? Ik niet.
ik vind het fijner om zelf de bass of treble on the spot aan te passen met een paar draai knoppen. Al luister ik muziek of speel ik een shooter met Discord aan.

Ook merk ik dat ik het geluid van de Fosi warmer vind dan dat van Creative en ben ik nu na een maand testen en switchen tussen deze 2. Toch overgestapt naar de Fosi.
Ik zeg niet dat de G6 een slecht product is ik zeg alleen wel voor €134,- vind ik het te duur voor waarvoor ik hem gebruik en ben ik benieuwt naar de bijpassende AMP om 2 speaker er op aan te sluiten want je kan de K5 door-lussen met een AMP om je computer geluid compleet te maken

Conclusie:
Ik ben sterk verast en hoor dat Fosi Audio van ver is gekomen. Maar nu echt op een kwaliteit is gekomen waar rekening mee gehouden mag worden, vooral tegen de concurrentie van gaming DAC.
De K5pro is compleet en precies wat je zoekt zonder je extra geld voor hoeft uit te geven aan gimmick extraatjes geluid geven zoals het hoort!

Heb jij ook een K5 Pro?

Bedankt voor de review. Precies de vergelijking en primaire indruk waar ik naar op zoek was.