LG 55QNED826QB Zwart Review

27 oktober 2022, laatste update op 27 oktober 2022, 2.261 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prijs/kwaliteit totaal uit verhouding.

Pluspunten

• Beeld bij felle kleuren
  • Magic Remote

Minpunten

• Backlight bleeding
  • Helderheid
  • Dimming

2 van 5 sterren (Slecht)
Bij een bekende witgoed/bruingoed winkel binnen gelopen om de 32 inch full-hd samsung tv uit 2009 te vervangen (die nog prima werkt maar in de nieuwe woning wat ielig oogt).

De 55qned82 hing onder de duurdere 55qned86 waarbij de verkoper de verschillen eigenlijk niet wist te benoemen. Onder beide tv's stond product informatie met miniled. Onder indruk van de felle beelden die werden afgespeeld waarbij de 82 en 86 beiden prima presteren toch voor de "goedkope" 82 gegaan. Deze zou de volgende dag geleverd worden.

Voor levering toch nog een beetje verder onderzoek gedaan en al snel kwam ik er achter dat de 82 geen miniled tv is, maar gewoon edgelid. Voordeel van de twijfel gegeven (zo slecht kon dat toch niet zijn) en de tv uitgepakt en geplaatst. Ook thuis onder indruk van de felle kleuren, maar bij opstarten al wel veel backlight bleeding te zien.

Ik dacht dat ik er wel mee kon leven dat donkere beelden flets zijn en er veel backlight bleeding aanwezig is. Echter na het kijken van de film "The Princess" op Disney plus zo teleurgesteld in het beeld (zie screenshot) dat ik de volgende dag terug ben gegaan naar de winkel. Daar kon ik zonder problemen de tv (beschermfolie nog om de randen en originele doos aanwezig) omruilen voor een 86 wat een echte miniled tv is. Ik had eigenlijk als max 1000 voor een 55 inch tv in gedachten, maar dit is de meerprijs van 300 euro op de 82 echt waard!

Heb jij ook een LG 55QNED826QB Zwart?

Waarom geen OLED (van 2020/2021) als je toch boven de 1000 euro gaat?

[edit: geel --> geen]

[Reactie gewijzigd door ikweethetbeter op 23 juli 2024 01:45]

OLED is mooi, maar (voor mij) niet de heilige graal.
O, dat is het zeker niet, maar wel in 99% van de situaties beter dan het scherm wat je nu hebt gekocht. Alleen als-ie in de (felle) zon hangt is je huidige scherm beter.
Zou ik nu een nieuwe tv kopen met de kennis die ik nu heb, ja dan was het wellicht een oudere LG Oled geworden.

Echter al lang blij dat de winkel mee wilde werken aan het omruilen van de tv en we dus wel in zekere zin beperkt waren in onze keuze. We zijn echter wel erg tevreden over de 55qned86, waar we onder de 1000 euro voor hebben betaald.
Kijk interessante en indrukwekkende films en series, zodat je daarop let, ipv dat je pixels gaat tellen en wakker ligt van backlight bleeding.

Geniet van je nieuwe tv, ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt!
Indien een nieuwe tv niet goed is afgesteld krijgt men deze opmerkingen.
Wij hebben de LG Qned 826 ik vind hem veel mooier dan de Oled die we hadden met inbrand vlekken.
Ik heb de Qned zelf gekalibreerd en het beeld is magnifiek

Instellingen op Expert donkere kamer.
Helderheid op 100,
Contrast op 80/85