€ 899,- bij Amazon.nl Marketplace

Pico 4 128GB Review

26 oktober 2022, laatste update op 26 oktober 2022, 1.566 views Rapporteer

Het is zeker een verbetering t.o.v. de quest 2. De pancake lens maakt zeker een grote verbetering t.o.v. een fresnell lens. Het maakt in ieder geval lezen van tekst makkelijker en je hebt geen god rays.
Snelheid verschil tussen de quest en de pico4 is wel duidelijk aanwezig.

Pluspunten

• pancake lens
  • color passtrough
  • headstrap
  • lichtgewicht
  • fijn om met pc te gebruiken

Minpunten

• controller tracking
  • slecht kwaliteit controller
  • net als de quest zitten je games in een gesloten ecosysteem. (je moet dingen dus 2x kopen)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb het gekocht op 21 oktober 2022. Voor deze vr headset had ik een quest 2, dus mijn vergelijking zal zijn t.o.v. de quest 2.
Snelheidsverschil tussen de quest en de pico4 is wel duidelijk aanwezig. De pico start sneller op en werkt allemaal wel wat sneller.
De pico 4 is direct een lichtgewicht headset met de juiste headstrap waardoor je niks eigenlijk bij hoeft te kopen (behalve extra pads).
Het heeft een color passtrought en die werkt echt goed, je kan bijvoorbeeld je telefoon bedienen terwijl je de headset op hebt.
De kwaliteit van de controllers zijn best laag. Het zijn net speelgoed dingen. Ze zien er snel breekbaar uit.
Ik heb geen idee of ze ook te vervangen zijn. De tracking van de controllers zijn ook best slecht. Soms heb ik het gevoel dat die niet weet hoe hard ik een beweging maak en welke beweging ik maak. Dit is bij de quest 2 wel duidelijk beter.
Beeldscherm is op papier beter dan quest 2, maar kwa ervaring is het een beetje beter. De 100 graden t.o.v. 105 graden merk je niet heel erg snel en de extra pixels merk je wel. De IPD is te regelen digitaal en slide met een motortje. De IPD op deze manier regelen lijkt in de eerste instantie erg fijn maar ik denk dat het niet zo hoeft.
Al en al, als een gebruiker van een quest 2 (voor een jaar) ben ik tevreden met de pico 4.
Ik speel meer via virtual desktop games vanuit m’n pc en dit werkt ook gwn prima.
Het is zeker een verbetering als je vaak in vr gamed, maar niet één waarvan je zegt wauw dit is echt significant beter.
Ik ben wel blij dat er verbetering in zit.

Heb jij ook een Pico 4 128GB?

Het is altijd fijn wanneer iemand de tijd neemt om een review te schrijven, maar ik snap niet waarom je dan niet ook de moeite neemt om correct te schrijven. Geen hoofdletters, incorrecte afkortingen ("ten opzichte van" kort men af als tov), taal- en spelfouten (pancake, fresnel, snelheidsverschil...). Er staan zó veel fouten in dat het afleidt van de inhoud.
Dit soort reacties zijn voor mij een reden om niet snel een review te schrijven. Ik heb ooit een cursus gedaan "Schrijven zonder angst". Iets niet goed schrijven heeft niet per se met moeite nemen te maken.
Dit is misschien controversiëel dan, maar ik vind het een belediging voor de lezer als je zo veel fouten maakt. Een enkel spelfoutje hier en daar kan er natuurlijk doorheen glippen; ik verwacht echt niet dat mensen hun reviews eerst ter correctie aan iemand anders laten lezen. Ik kan echter wel verwachten dat je zelf nog eens door de tekst leest voor het te plaatsen. Er is immers geen deadline, je hebt alle tijd van de wereld. Als jij de tijd niet neemt om respect voor de lezer te hebben, waarom zou ik dan de tijd moeten nemen om het te ontcijferen?

En dat is eigenlijk mijn punt. Als je een review schrijft, neem ik aan dat je ook wil dat mensen het lezen. Zou je dan niet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat het goed leesbaar is?

Ik zie overigens dat de schrijver van de review de door mij genoemde fouten heeft verbeterd. Super! Er staan nog steeds fouten in, maar nu vind ik het echt veel fijner om te lezen.
Fijn hè dat hij de moeite doet om de eerste review te schrijven. Ik waardeer het tenminste erg.
Goede review! Thanks _/-\o_ _/-\o_
hoi.

Net pico 4 gekocht en wil in de google play store vr-assistant installeren en betaal methode toevoegen (paypal).
Maar krijg te zien we kunnen op dit moment geen vooraf goedgekeurde betalingen instellen.

De vraag hebben jullie al in de pico store apps kunnen kopen en hoe.
Ik heb namelijk virtual desktop nodig om steam vr optimaal te laten weken.

Bvd
Hoi Audioss180,

Als eerste veel plezier met de Pico. via playstore kan je de VR-assistant installeren en zoals je het aangeeft kan je een betaalmethode toevoegen. Op mijn account heb ik gewoon een creditcard toegevoegd (geen paypal dus), hiermee kan ik wel via de VR-assistant app virtual desktop kopen.
mij is het dus wel gelukt.
De native verbinding werkt best slecht. virtual desktop app werkt heel goed zowel op de quest 2 als op de pico 4.

Ik hoop hiermee je vraag heb kunnen beantwoorden.

Nog een kleine update: Ik heb hem dus al een paar weken nu. In deze paar weken heb ik de quest 2 amper aangeraakt. Ik erger me wel steeds meer aan de slechte controller tracking.
Bedankt voor de reactie.
Ik heb geen creditcard, welke creditcard gebruikt u, en welke kosten zijn hier aan verbonden.
Ik ben nu in contact met paypal om de betaling rond te krijgen.
Als je een credit card nodig hebt, maar er geen wil via de bank, dan is de Revolut app misschien iets voor jou. Die geven je gratis virtuele credit cards (inclusief credit cards voor eenmalig gebruik).
Toch raar van die controllers, want veel andere reviews spreken over dat ze net zo goed zijn als die van de Quest 2 en soms zelfs beter.
Mooie korte duidelijke review, zonder het overdreve wollig taal gebruik die sommige reviewers belangrijker schijnen te vinden dan de review zelf en daarmee helemaal niets extra's toevoegen en vooral de lezer onnodig bezig houd :)