Netgear Orbi Pro WiFi 6 Mesh System AX5400 Router + 1x Satellite Review
25 oktober 2022, laatste update op 25 oktober 2022, 1.780 views
Rapporteer
Product gekocht
Redelijk product voor redelijke prijs, verwacht geen topprestaties.
Pluspunten
- Fijne app
- 2.4 en 5Ghz te splitsen
Minpunten
- Snelheid niet geweldig
- Dekking beperkt
3 van 5 sterren (Voldoende)
Na een Apple Timecapsule had ik verwacht dat de prestaties beter zouden zijn met een modern mesh netwerk, dat is niet het geval. Ook is de dekking niet beter, de sateliet staat op ca. 5 meter afstand van de router maar komt qua ontvangst niet verder dan “fair”.
De app werkt fijn, vanuit iBood zat er nog een gratis periode van 2 jaar voor een abonnement “Insight” bij waarmee je op afstand eea kunt beheren maar dat bleek achteraf niet zo te werken en dit liep na 2 weken af. Wel jammer want dit heeft best meerwaarde, al zou dit tegen betaling weer te weinig meerwaarde bieden.
Je kunt een SSID splitsen in 2.4Ghz en 5Ghz, dat is prettig daar veel iot apparaten alleen op 2.4Ghz werken.
Ondersteuning heb ik slecht beoordeeld, zoals gezegd, heb ik de set aangeschaft bij iBood en bij de melding dat Insight niet meer werkte, werd een antwoord gegeven wat neerkwam op fy.
Verder draait alles stabiel al moet ik zeggen dat ik verschillende keren een melding heb gehad dat het Orbi offline was, iets wat ik met de Timecapsule nooit gehad heb.
Een leuke middenmotor als je een mesh set wilt, geen geweldige prestaties of dekking, wel makkelijk te installeren en een fijne app. Niet om een bestaande router te vervangen maar als je toch iets moet aanschaffen, best te overwegen (als ik het had geweten, had ik de Timecapsule behouden).
Hou de prijs in de gaten, enkele weken nadat ik de set had aangeschaft, werd deze al voor enkele tientjes minder aangeboden.