Nokia E5 Zwart Review
20 oktober 2010, laatste update op 20 oktober 2010, 3.845 views
Rapporteer
Algemene beoordeling:
Ik vindt deze gsm een heel goede telefoon, maar de muziekkwalliteit mag wat beter.
Er is een headset, een datakabel, een geheugenkaart en een lader bij geleverd.
Het geluid van de speaker zelf (in de gsm) is zeer goed, maar er zit ook geen "bass" in.
Featureset:
Men krijgt bij de GSM ook een set oortjes erbij, maar jammer dat ze geen verloopstuktje inbegrepen hebben.
De geluidskwaliteit is niet om van omhoog te springen want er zit geen "bass" in.
Men kan de geluidsprofielen ook veranderen, maar ik hoor er geen verschil in.
Ook is er jammer genoeg geen GSM tasje bij geleverd (wat bij de E71 wel zo is)
Bereik:
Geïntegreerde connecties:
WLAN, EDGE, HSDPA, GPS, Bluetooth 2.0 EDR, GPRS,...
Pluspunten
- Groot scherm
- WIFI
- Volledig toetsenbord
- Metalen/aluminium delen
- Goede camera
- Gratis 2GB SD kaart
Minpunten
- Geen tasje voor GSM
- Onderbouw in menu mag gebruiksvriendelijker
- Geluidskwaliteit headset
Algemene beoordeling:
Er is een headset, een datakabel, een geheugenkaart en een lader bij geleverd.
Featureset:
Men kan de geluidsprofielen ook veranderen, maar ik hoor er geen verschil in.
Ook is er jammer genoeg geen GSM tasje bij geleverd (wat bij de E71 wel zo is)
Bereik:
Geïntegreerde connecties:
WLAN, EDGE, HSDPA, GPS, Bluetooth 2.0 EDR, GPRS, HSDPA, HSPA, UMTS,...
Dus eigenlijk heeft deze telefoon zoiets van alle mogelijke netwerkconnecties.
Wat nadelig is, is dat er soms geld van je GSM gehaald wordt omdat de internetconnectie niet automatisch afsluit.
Accuduur:
Je kan +- 670 uur op standby staan, dus de accuduur is goed (ik heb niet zoveel accuduur nodig)
Gebruiksgemak:
De GSM is erg makkelijk te bedienen, want men kan de menuindeling wijzigen d.m.v.
menu > opties> menuweergave wijzigen
Maar sommige menu's zijn een beetje onduidelijk, vb. Telefooninstellingen.
Men heeft ook veel functies/snelkoppelingen op het toetsenbord: een zaklamp en bluetooth
Design:
Het design is erg goed, met rondingen, geen scherpe punten, veel ijzer/aluminium, dat de telefoon een beetje zwaarder maakt. (batterijcover,...)
Het toetsenbord is ook volledig met een spatiebalk en tekens (rechtsboven) op de toetsen.
Bouwkwaliteit en afwerking:
Ik vindt de GSM erg mooi, en lijkt echt op een business class gsm. (wat het ook is)
Maar de toetsen zijn een beetje te klein, dus eigenlijk weet je niet op welke toets dat je drukt.
De "Home" en "Mail" toetsen zijn ook zeer gunstig geplaatst. (boven ophalen en neerleggen)
Stabiliteit & betrouwbaarheid:
Ik heb nog geen enkel probleem gehad met deze GSM, het draait op Symbian S60 3de editie.
Prijs:
Voor de functies en design is de prijs erg goed, maar de E71 heeft bijna dezelfde specificaties
en kost +- €40 minder.
Camera:
Men heeft een 5MP camera ingebouwd inc.een enkele LED flits.
De kwaliteit van de camera is erg goed, maar de zoom van de videocamera kan beter, het zoomt erg schokkerig in, maar voor de rest is de camera erg goed.