Vorig mobiel toestel
Mijn vorige mobiele telefoon was een HTC P3600. Ik was zeer tevreden over deze telefoon, maar het touch screen was in samenwerking met Windows Mobile en een Stylus niet altijd gebruiksvriendelijk - het typen ging overigens wel sneller dan een gewone GSM. Vandaar vielen mijn ogen op een HTC toestel met fysiek toetsenbord. Na wikken en wegen tussen een Blackberry toestel en een HTC Snap besloot ik dit laatste te kopen.
Rom informatie
De beoordeelde HTC Snap is geüpdatet met de laatst officiële, Nederlandstalige ROM. Ik heb tevens een paar custom roms van verschillende xda developers uitgeprobeerd, waaronder 3VO, maar helaas worden deze niet regelmatig meer bijgewerkt en cruciale bugs worden niet...
De eerste ROM had in ieder geval gevoel voor humor. Bij het verzenden van een SMSje kreeg de persoon in kwestie dit oneindig maal toegestuurd. Twee maanden later werd deze bug met een hotfix verholpen, wat mijn conclusie alleen maar onderbouwt. De bug dwong mij er in ieder geval toe om een Custom ROM te gebruiken. Maar zoals vermeld in mijn review, zijn de custom roms niet bug free te noemen en nam ik aan dat de laatst uitgegeven ROM van 14 oktober 2009 redelijk stabiel zou zijn. Het is overigens ook de enige beschikbare ROM op hun website. Ik zal eens kijken of ik ergens de eerste ROM of een recentere Engelse ROM terug kan vinden.Heb de HTC Snap nu alweer anderhalf jaar in bezit (zie ook mijn review over de HTC Snap) maar nog steeds zeer tevreden. Hierbij moet ik zeggen dat ik de ROM expres niet heb geupdate omdat ik via via al gehoord had dat deze nieuwe ROM helemaal niet lekker werkt op de Snap. Ofwel, als je de software NIET update werkt de telefoon echt prima.
Ik ken verscheidene mensen die hier last van hebben, zelfs met beschermhoes. Ook andere HTC toestellen met trackball zoals de HTC Hero hebben hier last van, alleen wordt het gebruiksgemak bij dit laatste niet zo zeer beperkt vanwege het touch screen. Vandaar waarschijnlijk dat ze de trackball bij de nieuwe toestellen vervangen hebben door een optische versie.Ik merk ook op dat je problemen hebt met de trackball, zelf heb ik daar helemaal geen last van. Nu naar anderhalf jaar gebruik nog steeds nooit een stroeve trackball gehad.
Wanneer het Wi-Fi signaal ontbreekt bij het maken van een internet connectie probeert het toestel, jammer genoeg, toch internet te bekomen door 3G in te schakelen. Een gedeeltelijke oplossing bestaat erin om bij de energiemodus van Wi-Fi 'WLAN automatisch uit indien geen activiteit van WLAN of gebruiker na LCD UIT na' uit te vinken.Enig puntje dat ik wel met je eens ben is het Wifi gebeuren. Dat is gewoon een ramp. Heel vaak switcht ie ineens van Wifi op 3G, terwijl ik daar niet om gevraagd heb.
Alle al dan niet aan HTC aangegeven beschadigingen werden volledig onder garantie gerepareerd en als je de optie pick-up & return verkiest is het zelfs helemaal gratis.Ik heb precies de zelfde klachten als jouw, (gebroken volume knopjes) Het opsturen naar HTC en het vervangen van alles, hoeveel brengen ze daarvoor in rekening?
We kunnen alleen maar wachten op efficiëntere en/of goedkopere chips en software. Maar het is enigszins jammer dat een custom rom de accuduur een paar dagen kan verlengen.Goede Review en ik stoor me altijd aan die korte accuduur
Je hebt volkomen gelijk, ik zal op een later tijdstip de specificaties van de telefoon toevoegen. Ik heb nog niet veel ervaring met het schrijven van recensies. Windows Mobile 6.5 Standard trouwensIk mis informatie over de software die er op draait, vind ik altijd van groot belang bij de aanschaf van een telefoon.
[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 18:20]