Ewent EW1512 Desk Mount 13 - 27 inch, 2 schermen Review
Goedkope monitorarm die na een tijdjes doorzakt.
Minpunten
- Zakt door
- Kabel clips kwaliteit
- Linker monitor hangt veel hoge t.o.v. de rechter monitor
2 van 5 sterren (Slecht)
In het begin was ik zeer enthousiast over deze monitor, hij was goedkoop en had het keurmerkt "great value" van tweakers ontvangen. Vooral door het keurmerk had ik vertrouwen in deze aankoop.
Installatie:
De installatie is zeer straight forward. Je pakt de monitorarmen uit, monteert de standaard aan je bureau door 1 bout wat aan te draaien, schuift de monitorarmen over de standaard, plaatst de vesa mounts op de monitoren en schuift ze op de monitorarmen. Hier en daar nog een schroef vast draaien en klaar als kees. De kabelclips kan je ook gewoon rond de armen clippen, 3/4 clips waren van goede kwaliteit. De 4de clip had een productiefout waardoor hij niet bruikbaar was.
Stabiliteit en looks:
In de eerste weken was er al een hoogteverschil van +-1cm tussen de monitoren. Dit was voor mij niet echt een probleem, dat went wel.De stabiliteit is echter een ander verhaal, bij de kleinste vibratie in de bureau beginnen te monitoren te schudden. Je hebt voor iedere monitor 1 schroef die je kan vastdraaien zodat ze iets vaster hangen maar dit helpt niet veel.
Na een jaar is het hoogteverschil een +-5 cm geworden en is het schudden de monitoren nog harder. Het ziet het er gewoon slecht uit, net alsof je je monitor van het containerpark hebt gehaald.
Ik kan deze monitorarm enkel aanraden als je dit aankoopt als tijdelijke monitorarm terwijl je uitkijkt voor een andere.
Toch een paar positieve dingen:
De structuur is volledige metaal (zacht metaal, maar metaal nontheless) dus denk niet dat hij ooit zal breken of je monitoren zal beschadigen.
Door de goedkope prijs kan je hem toch als tijdelijke optie gebruiken.
De kabelclips zijn een leuke additie waar ik niet meer zonder zou kunnen.
Dit product heeft me wel geleerd dat het tweakers keurmerk geen rekening houdt met de lange termijn prestaties van een product. Dus dit is iets waar ik volgende keer zelf meer onderzoek naar moet doen.