Deze MSI Mech 6700XT is een van de goedkoopste modellen die bestaan naast de reference koelers. Dat is dan ook te merken. Plastic frame, matig design en het koelblok voelt erg licht aan. Het gehele koelblok hangt aan de 4 GPU retention schroeven. Eenmaal geinstalleerd is er ook veel flex/sag te zien in de kaart. Dit valt eenvoudig op te lossen met een anti-sag bracket.
Merkwaardig is dat deze kaart een plastic backplate heeft. Aluminium had veel beter geweest, met wat thermal pads eronder. Sterker nog, ik had liever gezien dat er geen backplate was, dan een van plastic. De warmte blijft namelijk onder het plastic zitten. Dat MSI hier in 2022 nog aan vasthoudt, is merkwaardig. Do toegevoegde waarde ervan, who knows? MSI heeft het over 'reinforces the length of the card'
Over de koeling is weinig te zeggen, de kaart blijft voldoende koel in mijn systeem, rond 73C in furmark, maar ik had de temperaturen graag nog iets lager gezien. Met name de hotspot temperaturen, zitten vrij toasty tegen de 95C aan, al is dit een normaliteit voor de meeste 6700XTs. De fans zijn ook niet de stilste, maar zeker niet vervelend.
Wat wel redelijk stoort, is dat MSI het niet toestaat om de power limit te verhogen, zoals dat zelfs bij de (nog) goedkopere reference koeler wel kan. Hierdoor loop je vaak tegen de 195W limiet aan, die je enkel kunt omzeilen door je garantie in te leveren en met de vBIOS of SPPTs aan de slag te gaan. Aangezien het PCB nagenoeg hetzelfde is als de duurdere MSI Gaming X variant, en de koeler voldoende koeling heeft voor beetje extra power, concludeer ik dat MSI simpelweg niet wilt dat je deze kaart sneller maakt. Overclocken wordt heel moeilijk gemaakt op deze manier, en ik zou aanraden om te undervolten zodat je toch de clocks wat hoger kunt krijgen.
Al met al weinig goeds maar ook weinig slechts te zeggen over deze MSI Mech 6700XT 2x OC. De kaart doet wat het moet doen, maar er zijn betere modellen. Daar is de prijs ook naar, maar de backplate en het uiterlijk hadden zeker beter gekund.