Devialet Gemini (Zwart) Review
Devialet Gemini heeft wat mij betreft de beste oortjes die ik tot nu toe heb gehoord. Ze zijn niet goedkoop (wel goedkoper dan de Sony (1000 serie) en de Airpods pro), maar als je ze hoort vind ik ze het geld toch meer als waard.
Pluspunten
- Zitten prettig
- Prima geluid
- ANC zeer goed
Minpunten
- Karige aanraakbediening op de oortjes.
- Soms speelt de muziek door als je ze uit je oren haalt.
- Het rechter oortje is eerder leeg dan de linker.
Devialet Gemini:
Devialet Gemini heeft wat mij betreft de beste oortjes die ik tot nu toe heb gehoord. Het geluidsniveau is goed en alles klinkt geweldig. ANC werkt prima en oortjes zitten goed. Ze zijn niet goedkoop, maar als je ze hoort vind ik ze het geld toch meer als waard.
Devialet is een bedrijf wat al 15 jaar audio apparatuur maakt. Ze zijn blijkbaar bekend geworden met hun hele dure Phantom speaker (hele mooie 1100 watt speaker). Maar op dit gebied, zijn dit hun eerste In-Ears. Na veel gelezen, en vergelijkingen gezien en gelezen te hebben. Kwam ik toch tot de conclusie dat dit de beste koop zou zijn, voor die prijs. Ik had al een setje Airpods Pro’s en die klinken ook heel goed naar mijn mening. Apple heeft leuke trucjes zoals hun 3d geluid (Persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking) dat is erg leuk voor films enz. Maar als het echt om audio gaat vind ik deze Devialet toch nog ietsje beter.
Koppelen gaat goed, eerst met bluetooth en daarna kan je app gebruiken (daar zie je ook het batterijniveau) om daar verder nog wat dingen in te stellen, zoals de modus van de ANC op verschillende niveaus, ANC uit, en transparantie op verschillende niveaus. Leuke is dat hij de instellingen blijkbaar bewaard, koppelen op een ander apparaat (zonder in te loggen) had exact dezelfde instellingen. Je kan dan dus de app openen wanneer je echt iets wil veranderen. Wat mij op viel is dat het rechter oortje eerder leeg was dan de linker, even in de gaten houden zit twee jaar garantie op dus dan kan die retour. Het is vaak wel zo bij bepaalde In-Ears dat er een van de twee een dominante is. Dan kan je wel bellen met alleen de rechter maar niet met alleen de linker.
Ik had graag de Sony er nog naast getest maar het nieuwste model was mij net wat te duur. Het oude model was goedkoper als de Devialet Gemini, maar ik kwam nu toch uit op de Devialet vanwege het geluid. Microfoon heb ik niet getest, zal ongetwijfeld ook goed zijn. Er zijn wel wat dingen wat beter zou kunnen, zie de minpunten. Deze oordopjes hebben een fantastisch geluid, je hoort de kleinste details in je favoriete nummers. Verder geen moment spijt van.
De oortjes zijn op dit moment te krijgen voor de prijs van €179,-. Prijs was eerst € 300 ze hadden toen nogal wat problemen met de software. Dat is nu allemaal goed te noemen. Er zijn wel uitgebreide reviews te vinden op het internet, vandaar dat ik het hier kort gehouden heb. Specificaties kun je vinden hier op de website bij kenmerken.