Canon Pixma G4510 Review

17 oktober 2022, laatste update op 17 oktober 2022, 318 views Rapporteer

Nu de printer wat ouder is, hebben we voortdurend problemen met strepen door de printjes en wegvallende kleuren. Schoonmaken helpt maar gedeeltelijk. De afdrukkwaliteit is sowieso matig, met fletse kleuren.

Pluspunten

• Lage prijs per print
  • Sheetfeeder

Minpunten

• Printkoppen raken steeds verstopt
  • Zwart is eerder donkergrijs

2 van 5 sterren (Slecht)
Na uitgebreid onderzoek deze printer gekocht omdat hij lage printkosten per pagina zou hebben. De relatief hoge aanschafprijs namen we daarom voor lief. In eerste instantie functioneerde de printer goed, maar de afdrukkwaliteit was niet geweldig. Vooral zwart ziet er eerder uit als donkergrijs, waardoor foto's flets printen. Na een tijdje kregen we problemen met strepen en wegvallende kleuren in de printjes. Dat was in eerste instantie nog op te lossen met het schoonmaakprogramma (kost veel inkt), maar op een gegeven moment hielp dat ook niet meer. Handmatig schoonspoelen (kost extreem veel inkt) bood ook maar beperkt soelaas. Uiteindelijk zitten we dus met een printer die alsnog veel inkt kost, en matige afdrukken geeft.

Heb jij ook een Canon Pixma G4510?

Als je geen foto's afdrukt dan is het beste toch een (kleuren) laserprinter te kopen waarop ook merkloze toners op aan te sluiten zijn.
Ik heb zo'n zelfde ervaring gehad al weer een hele tijd geleden met een duurdere Epson 3-in-1.
Toppunt van dat Epson apparaat was dat als het printen niet lukt (verstopt): Je niet kunt scannen terwijl je daar geen inkt voor nodig hebt. "works as designed" was het antwoord van Epson.
Heb nu 12jr een Brother MCF9330CDW (destijds voor 250 euro in de opruiming gekocht) en een nog oudere zwart/wit HP1320n van mijn werk destijds gekregen. Mijn kids drukken op die laatste nog steeds halve boekwerken af voor hun Univ. studie, maar ze doen het beide nog wel.
Die HP is onverslaanbaar qua prijs per kopie.