€ 54,- bij Galaxus

Edifier W820NB (Zwart) Review

14 oktober 2022, laatste update op 22 augustus 2025, 957 views Rapporteer

Zit lekker. Geen 3.5mm plug! USB-C bedraad voor Android/PC.
BT audio is SBC/AAC. Audio verschil USB/BT. USB-C DAC heeft eq nodig

EDIT: ben meer happy met de goedkopere/stevigere WH700NB

Advies: als je handig bent om het gekraak op te lossen JA, anders NEE en doorsparen voor Sony of Bose

Pluspunten

• prijs
  • geluid, volume USB minder dan BT
  • ANC werkt aardig, meer bas zonder
  • ANC 3 standen
  • batterij
  • bt 5.0 range en AAC
  • USB-C_APO (persoonlijk) 20:6 50:0 2300:0 2800:-4.5 3400:0 6000:0 8000:-2.5

Minpunten

• geen 3.5 mm
  • heeft eq nodig (2.8kHz piek)
  • kraakt als de ziekte na een tijd
  • soundstage val tegen (ANC)
  • onthoudt geen instellingen (grrr)
  • uitsparing rubber toetsen te klein (plaktoetsen)

Eindelijk dat gekraak opgelost. De mini kruiskop schroefjes alle 2 (omcirkeld) ietsje losser draaien aan beide kanten. Zitten veel te strak (bij mij zie ik al een breukje in dat plastic plaatje waar ze inzitten)

EDIT 23 feb 2023: heb rigoureuze ingrepen moeten doen voor het kraken. Eindelijk opgelost. Met secondelijm
(paarse lijnen) Zie foto 2 (wel snel in elkaar zetten!!!)

EDIT 18 aug 2023: Op mijn werk heb ik de Sony wh-1000xm4 en ik heb ze eens getest naast elkaar. Edifier met USB (ANC uit) en Sony met 3.5 mm audio (ANC aan). Laatste natuurlijk afhankelijk van mijn geluidskaart in de PC. De Edifier klinkt in dit geval beter! En is prettiger om te dragen. Eigenlijk best knap van Edifier voor dat geld (je kan 4 a 5 Edifiers kopen voor 1 Sony!)
Er is nu een Edifier W820NB Plus met LDAC voor 2 tientjes meer
Update: gebruik nu een jaar alleen nog de Edifier WH700NB. Goedkoper maar veel betere bouwkwaliteit en zelfde sound. Vreemd maar waar!

Heb jij ook een Edifier W820NB (Zwart)?

Na een jaar intensief gebruik gingen de originele earpads scheuren. Ben nu 2 paar niet originele setjes verder en zeer teleurgesteld in de kwaliteit. Het schuim is te hard. Zogenaamd traagschuim in de advertenties maar maak dat de kat wijs. Ze sluiten daardoor niet goed af. Hele ANC idee naar de knoppen en te weinig bas. Als ik de cups met de hand tegen mijn hoofd druk is het zoals het was met de originele.

Dus wie-o-wie weet waar ik de originele kan kopen?
Cups vind ik zacht genoeg en bas is behoorlijk vind ik persoonlijk
De Edifier w820nb Plus is onderweg (54 euro 11/11 actie op Ali) Gelijk maar een paar extra officiële earpads erbij gedaan. Hoop dat die passen op de niet plus (oude) w820nb. Wist niet dat de kussentjes zoveel verschil konden uitmaken voor bas en NC. Wordt vervolgd.
Na een maand de w820nb Plus gebruikt te hebben de volgende korte conclusie.

Een stap omhoog in alles:

Build quality is iets beter (hopelijk geen gekraak meer op langere termijn)
Knopjes voor bediening hebben meer speling (geen plaktoetsen meer!)
Meer audio separation (vooral in lower mids), iets strakkere bas en hoge tonen
Iets betere ANC (valt of staat met ear cushions afsluiting om de oren)
Helaas nog wel steeds die resonantie in 2.8 Khz (zal wel met de geluidsruimte achter de drivers te maken hebben), is er makkelijk uit te filteren met bijv APO equalizer in Windows
Er zit duidelijk een andere processor in (PnP ID is ook anders). Andere dame met meldingen. Zelf gebruik ik hem graag via USB-C kabel achter mijn laptop omdat dit toch het beste (HD) geluid geeft.
Bluetooth AAC is in geruild voor LDAC, SBC (cd kwaliteit) is goed genoeg vind ik en verbruikt veel minder stroom (hij sowieso erg gaat bijzonder lang mee op 1 lading)
Edifier App op Android heeft meer instellingen zoals EQ etc. Ook is "ANC Off" hier als extra mode te kiezen, mijn favoriete stand voor HQ audio. Voor de rest gebruik ik de App nooit.

USB PnP id's:
w820nb USB\VID_2D99&PID_E015&MI_00
w820nb+ USB\VID_2D99&PID_E037&MI_00

Kortom nagenoeg een Sony van 300 euro voor 50 euro! (heb ook de Sony wh-1000xm4 op mijn werk)
Alhoewel de Sony eigenlijk beter bouwkwaliteit heeft en geen EQ nodig heeft. Het grote nadeel van de
Sony vind ik dan wel dat je die niet via USB-C kan gebruiken.

EDIT 27jan24: een bug, als je opnieuw paired met een ander apparaat valt de instelling van de Mode knop weer terug naar ANC en Ambient. "ANC Off" moet dan weer opnieuw via de App ingesteld worden (ik gebruik die stand vaak ivm beter geluid tov ANC)

[Reactie gewijzigd door tweakradje op 22 juli 2024 19:43]

Hmmm... het gekraak begint weer op de nieuwe w820nb Plus. Kak. Misschien toch maar eens naar de nieuwe, steviger gebouwde, Edifier wh700nb kijken. Nog goedkoper ook en multipoint BT 5.3 wh700nb
Uitstekende review, dank u.

Daarna ook nog lange-termijn ervaringen, updates, tips voor verbetering en hoe dat uitpakte: _/-\o_ Chapeau! U bent een ware tweaker. Daarvan zijn er verhoudingsgewijs helaas steeds minder hier en sowieso op internet nu iedere gek met een gebrek online is.

Pasten de schelpen van het nieuwere model inderdaad?

Ik heb zelf ook de pest aan krakende hardware. Bij een Wacom muis (ja, die bestaan en nee, die worden al jaren niet meer gemaakt) heb ik dat laatst weten op te lossen door wat siliconenspray tussen de twee plastic delen aan te brengen. Fixeren met lijm had ik nog niet aan gedacht en is ook niet altijd een optie maar in dit geval wel. Ga ik onthouden. (Iemand nog tips voor een krakende bureaustoel?)
Dank. Ja de plus kussentjes passen ook :)
Voor het afstellen van je APO EQ is een toongenerator wel handig. Is persoonlijk. Ik probeer hem flat (even hard voor elke frequentie op gehoor) te krijgen maar dat is voor iedereen anders denk ik.
Ik weet niet of hij helemaal klopt deze tone generator, hij is wel handig.
Dankje voor deze info!