Soundcore Space NC (Grijs, Zilver, Zwart) Review
7 oktober 2022, laatste update op 7 oktober 2022, 414 views
Rapporteer
Product gekocht
Goed klinkende budget noise cancelling koptelefoon met 1 zeer groot nadeel: bouwkwaliteit!
Pluspunten
- geluid prima
- lage prijs
- noise cancelling werkt goed
Minpunten
- bouwkwaliteit!
- max 1 device geconnect
- touchpaneel
2 van 5 sterren (Slecht)
Inleiding
Destijds tijdens Corona deze noise cancelling koptelefoon gekocht voor thuis als headset om te kunnen conferencen in MS Teams en om mezelf thuis een beetje beter te kunnen concentreren. Nu ook in gebruik op het werk. De reviews waren destijds positief, en daarom deze Anker Soundcore Space NC aangeschaft toen ik 'm voorbij zag komen voor een leuk prijsje (42 euro)
Isolatie
Passieve geluidsisolatie is redelijk: stemmen van collega's hoor je nog wel een beetje, maar ze verdwijnen al wat naar de achtergrond met alleen maar de koptelefoon op.
Met noise cancelling aan nog meer, maar stemmen verdwijnen nooit helemaal. De lage dreunende tonen worden wel uitstekend weggefilterd, zoals motoren, ventilatoren, airco's etc..
Geluid
Het geluid vind ik best wel in orde, zeker voor de prijs. Het geluid is vrij warm qua klankkleur, maar niet te bass heavy. Het klinkt goed in balans, en niet blikkerig of ielig. De bas had iets strakker gekund, maar voor de prijs is het fantastisch. Met noise cancelling aan wordt de bas wel iets meer benadrukt. Sound stage is niet heel ruimtelijk.
AAC wordt ondersteund (naast de gewone lage bitrate headset codec) maar geen aptX of aptX HD.
Ik weet niet hoe goed de microfoon klinkt, maar ik heb geen klachten over de verstaanbaarheid gehad met Teams.
Comfort
Hij zit lekker. Zachte oorschelpen die niet te hard drukken, geschikt voor mensen met bril. De hoofdband is ver genoeg te verstellen voor grote hoofden.
Het materiaal van de oorschelpen ruikt helaas alleen erg synthetisch.
Accesoires
Harde carry case, kabeltje, handleiding, dikke prima.
Gebruiksgemak
Dit is een beetje tweeslachtig. De knoppen voor noise cancelling aan uit, power off en gesprek aannemen/ophangen werken prima en zijn goed op de tast te vinden. Maar helaas hebben ze hier ook gemeend een touch sensitive vlak op de rechter oorschelp te moeten maken voor nummer forward/back en volume omhoog/omlaag. Dit werkt niet fijn, je bent altijd aan het pielen om deze functies te gebruiken, en ze worden ook vaak onbedoeld geactiveerd als je de koptelefoon afzet.
Bluetooth ontvangst
De ontvangst is best goed. Ik kan een heel eind van m'n telefoon weglopen voordat de ontvangst begint te haperen, een meter of 10 is wel haalbaar met een verdiepingsvloer ertussen, en op dezelfde verdieping is 15 meter ook prima te halen.
Bouwkwaliteit
Dit is het grootste nadeel van de koptelefoon, diverse onderdelen waren al binnen een paar maanden aan het desintegreren:
- De plastic afwerkkapjes links en rechts naast het zachte deel van de hoofdband vallen eraf waardoor je de rafels ziet van het zachte deel. De schroeven waarmee de klepjes vastzaten lijken in de fabriek wel te veel aangedraaid waardoor de boel uitscheurt.
- Het plastic waarmee de oorschelpen aan de hoofdband vastzitten scheurt en heb ik vast moeten tapen met extra verstevigingstape.
- Het nepleer van de oorschelpen begint te schilferen waardoor je overal zwarte schilfers vindt.
- Er is vaak gekraak te horen bij beweging van je hoofd.
Het kopen van deze koptelefoon is totaal niet duurzaam, het is geen kwaliteitsproduct maar echt een wegwerpproduct wat na een paar maanden al uitelkaar begint te vallen, ondanks dat ik altijd voorzichtig ben met mijn spullen. Ik zou op basis van de kwaliteit van dit product de koptelefoons van het merk Anker niet aanraden. De volgende wordt een degelijker exemplaar van een ander merk.