€ 50,40 bij bol

be quiet! Pure Rock 2 FX Black Review

29 september 2022, laatste update op 2 oktober 2022, 1.083 views Rapporteer
Testpanel +1

De Be Quiet Pure Rock 2 FX Black is naar mijn mening een goed doordacht product. Van design, kwaliteit, gewicht en zelfs de verpakking, aan elk detail lijkt te zijn gedacht door de makers. De koeler is echt bijzonder stil. En houdt een hete AMD cpu bij mij goed koel.

Pluspunten

• Bijzonder hoge aandacht aan kwaliteit
  • Zeer stille koeler, zelfs wanneer de cpu goed heet word.
  • RGB is subtiel en goed diffused.
  • Koeler weet veel lucht te verplaatsen ook als casefan.
  • Kromming van heatpipes zorgt voor meer ruimte voor geheugen modules

Minpunten

• Geen support voor oudere cpu's
  • Ventilator is enkel in Push positie te plaatsen.
  • Witte text op de prachtig zwarte koeler is een beetje jammer.

Algemene beoordeling:

De Be quiet Pure Rock FX heeft mij weten te verassen. Ik gebruik al een aantal jaar een AIO dus weer terug naar een luchtkoeler was even wennen in mijn hoofd.

Om te beginnen:
Het eerst wat mij opviel was de zorgvuldige manier van de verpakking. Deze was bijzonder stevig verpakt met voldoende karton en foam dat er niets kon beschadigen. Heel netjes. Ook het doosje met alle brackets was zorgvuldig ingepakt. Er zitten namelijk zakjes met ieders Intel of AMD aangegeven labels. Maakt het uitzoeken van de juiste bracket een stuk gemakkelijker. De ventilator komt zonder plastic zakje maar kwam krasvrij aan dankzij een zacht kussentje van schuim ernaast.

Wat betreft de installatie was dit zeer gemakkelijk. Ik heb omwille van de review de exacte stappen van de meegeleverde gebruiksaanwijzing gevolgd en moet zeggen dat het af en toe even opnieuw lezen was. Maar geen onaangename verassingen. Alle onderdelen waren netjes aangegeven en herkenbaar. En de afbeeldingen waren erg behulpzaam. De vooraf geplaatste koelpaste maakte het monteren een makkie. Pluspunt!

De RGB effecten waren voor mij erg gemakkelijk te synchroniseren via een 3-pin ARGB adapter kabel op mijn iCue commander. De kleuren waren erg subtiel en de diffuser doet zijn werk goed. Al wijken de kleuren een beetje af van mijn QL120 fans in mijn kast. Dit was echter voor mij niet storend en dus prima te combineren! De ventilator komt zonder eigen controller, vandaar mijn keuze deze op mijn icue te koppelen. Je kunt natuurlijk de 3-pin ARGB header ook rechtstreeks op je moederbord aansluiten.

Wat betreft prestaties is de ventilator van Be Quiet voor mij een eye opener. De naam suggereerde al zoiets, echter ben ik aangenaam verrast. De ventilator is bijzonder stil. En weet toch voldoende lucht te verplaatsen om mijn hete cpu koel te houden. Bij een kamer temperatuur van 21 graden wist de CPU na 3 uur gamen maximaal 71 graden te halen. Snelheid van de ventilator stond vast op 75%. Bij 100% fanspeed leek de temperatuur wel iets verder te dalen echter de geluidsproductie was onnodig. (hieronder pc specs)

Ik heb deze koeler natuurlijk vanuit de Tweakers testpanel mogen ontvangen, echter als ik de prijs/kwaliteit mag beoordelen dan zou ik hem zeker kopen. Voor een luchtkoeler met rgb is het echt een top aankoop. Ik had er waarschijnlijk nooit naar om gekeken had tweakers mij niet hiermee verrast. Echter na deze review kan ik zeggen dat ik oprecht nieuwschierig ben naar nog meer Be Quiet producten. Niet vanwege de koeler, maar de kwaliteit spreekt mij erg aan. Als retailer waardeer ik producten die zorgvuldig zijn gemaakt, ingepakt en ontwikkeld, En dit lijk Be Quiet toch het soort bedrijf te zijn als ik hun koeler mag zien!

Specs:
CPU: AMD Ryzen 7 3700X (AMD xtreme profile ingesteld op windows voor max prestaties)
Moederbord: MSI Tomahawk Wifi X570
RAM: 32gb Corsair Vengeance Pro RGB 3200Mhz
GPU: Inno3D RTX3080 10gb iChillX3
M.2: Kingston A2000
Kast: Lian Li o11d XL
Kast koeling: 6x Corsair QL120 (side intakes+top out) + 3x Corsair ML120 (bottom in)

Testmethode:

CPU-Z benchmarks + Geekbench
Temps softwarematig in de gaten gehouden.
Games om te testen: Rocket League, Final Fantasy XIV, CSGO, Apex Legends, Horizon Zero Dawn, Monster Hunter World & Rise,
Kamer temperatuur grondig in de gaten gehouden (in onze woonkamer wordt het zelden warmer of kouder)

Heb jij ook een be quiet! Pure Rock 2 FX Black?