Motorola Edge 30 Fusion Wit Review

26 september 2022, laatste update op 28 september 2022, 946 views Rapporteer

Super mooi toestel, ligt erg degelijk in de hand en de bouwkwaliteit voelt solide aan. Voelt high-end voor een midrange prijs.

Pluspunten

• Solide bouwkwaliteit
  • Mooi scherm
  • Komt met screenprotector, hoesje en turbolader
  • Snel
  • Goed geluid
  • Batterij

Minpunten

• Software is nog niet af
  • kan natuurlijk altijd beter

1,5 jaar geleden een Samsung S21 op de gok gekocht en nooit echt blij mee geweest, lag gewoon niet fijn in de hand en veel software problemen. Ik heb deze een tijdje geleden uit m'n hand laten vallen waardoor het scherm kapot was en laatste paar weken kwamen er steeds meer glitches.
Nu opnieuw op de gok een telefoon gekocht, aan de hand op de preview van Tweakers en omdat ik het een mooi toestel vindt. Heb nooit een "edge" telefoon gehad, dus dat was wel echt een sprong in het diepe, maar eerlijk is eerlijk; het toestel ligt heel erg fijn in de hand en voelt heel degelijk aan qua bouwkwaliteit.

Ik heb best kleine handen maar kan prima het toestel met 1 hand bedienen terwijl die 6mm langer is dan de S21 en de vingerafdrukscanner werkt echt heel goed en snel.

Onderaan vindt je de unboxing foto's.
Batterij
Erg tevreden over, kan er een dag mee doen met 5u screentime. Daarnaast duurt het altijd een paar dagen voordat de batterij optimaal is, dus wordt waarschijnlijk nog wel beter.
's nachts (zonder spaarstand aan te hebben) drained hij slechts 3% over 7 a 8u.

Ontvangst
De ontvangst is interessant genoeg beter dan bij de S21 en de snelheid van de modems is goed. Haal bij mij thuis op de wifi (5ghz); 500/500Mbit/s
Op 5G valt de snelheid "tegen", haal slechts 120Mbit/s, maar heb nog niet op de goede locaties getest dus dat kan misschien nog beter worden.
Camera
Heb gisteren en vandaag wat foto's gemaakt om de camera te testen en ben ruim tevreden over de kwaliteit. De nachtmodus moet (vind ik) nog wat geoptimaliseerd worden, zien er veel te licht uit terwijl er lang niet zoveel licht was.

gewone modus:

auto night mode:

Verder heb ik nog niet zoveel getest, heb het toestel net binnen. Als er vragen zijn beantwoord ik die graag.

(update 28-09-2022)

Heb jij ook een Motorola Edge 30 Fusion Wit?

Mooi toestel, ik twijfel of ik deze moet aanschaffen of de Honor 70. Enige reden om voor de Honor te gaan is eigenlijk de nieuwe Sony IMX 800 camera sensor die erg positief ontvangen is. Hoor graag van je hoe de camera in de Motorola bevalt.
Ik heb net even snel wat foto's genomen in Amsterdam.

Erg slecht weer helaas. Vind de camera wel prima als ik het zo zie en denk dat Motorola nog wel met wat updates komt. In de preview van Tweakers wordt dat ook wel aangegeven.
Bedankt voor de foto's. Ondanks de weersomstandigheden zien de foto's er wat mij betreft prima uit. Van de week maar even shoppen.
Top :Y)

Ik kreeg trouwens 10% korting via Lenovo toen ik om een offerte vroeg via de Lenovo website.
De witte is zelf ook nog nergens anders dan daar verkrijgbaar.
Ben al een poosje aan het kijken naar dit toestel, maar dat gekromde scherm doet me een beetje twijfelen. Sommige reviewers zeggen dat hun vingers soms op de gekromde randjes komen en dat het scherm dan ineens niet meer zo responsief is. Heb je dit probleem ervaren?

(Top review trouwens, lekker to-the-point!)
Nee ik heb dat niet gemerkt of het is mij niet opgevallen.
Wel dat de software nog niet af is en er af toe wat glitches voorkomen (een kleine freeze of traagheid) maar dat heb ik niet als scherm response fouten gezien.
Dank voor het snelle antwoord! Dit was me echt onduidelijk uit de reviews die ik heb gelezen, maar het is goed om het van een daily user te horen.
't wordt dan tijd om eens goed te bekijken of dit wel een verantwoordelijk aankoop is xD