Gezien ik mezelf steeds meer opsluit in het Apple ecosysteem toch maar een Apple tv 4K gekocht. Hieronder mijn eerste indruk.
Pluspunten
Snelle netwerkinterface bedraad
HDMI 2.1
Apps in overvloed
Eenvoudige setup
Snel apparaat
Minpunten
Prijs
Moest wat instellingen optimaliseren tbv plex
Zwart beeld bij switch naar HDR/Dolby Vision content
Gezien ons huishouden steeds meer voorzien was van diverse Apple producten, kon de Apple tv niet uitblijven.
Ik was reeds in het bezit van een Shield tv (2017), maar deze bied geen ondersteuning voor Dolby Vision en is inmiddels verhuist naar de slaapkamer.
Na het uitpakken van het apparaat was het aansluiten eenvoudig (HDMI, netwerk en voedingskabel).
De installatie was nog sneller gepiept met behulp van mijn iPhone en ik kon aan de slag.
De interface ziet er netjes en opgeruimd uit en reageert erg snappy in combinatie met de Siri Remote.
Ik maak gebruik van diverse streamingdiensten, maar heb ook nog mijn eigen PlexServer draaien op een Synology DS918+. Bij het testen hier van stuitte ik toch op een paar probleempjes. Zo kreeg ik ineens last van haperende beelden bij een 1080p hdr serie, waar ik bij 4K Dolby Vision content geen problemen had. Dit bleek in de HDMI kabel te zitten. Deze heb ik tot 2 keer toe vervangen, eerst met wat ik nog had liggen aan 2.1 kabels, daarna een nieuwe gekocht. Ook kon ik geen 4K HDR film streamen vanaf de NAS met een PGS ondertiteling (ik moet nog testen of dat op andere apparaten wel werkte), een workaround is overstappen naar SRT ondertiteling.
Tot zover mijn eerste indruk van het apparaat, deze review zal de komende tijd nog aangevuld worden.
Ik heb zoveel gedoe gehad met de Plex app wat met InFuse niet bestond. Ook kon ik met InFuse de ondertiteling verplaatsen naar de zwarte balken in films wat zoveel rustiger kijkt.
Of specifiek jouw problemen hiermee opgelost zullen worden durf ik niet te zeggen, ik zou zeggen test het uit en deel je ervaringen met ons
Klopt, dit kun je uitzetten door de optie om materiaal passend te maken uit te schakelen. Het kan ook de andere optie zijn, in ieder geval één van de twee.