Ducktales (Remastered), Wii U Review

Linksquest
26 september 2022, laatste update op 26 september 2022, 373 views Product gekocht

Ducktales (Remastered), Wii U

Ik heb enorm genoten van dit spel, dit bracht hele mooie herinneringen van vroeger terug. Op wat kleine foutjes na, wat eventueel via een update bijgewerkt zou kunnen worden, is ie gewoon geweldig. Lees hier mijn volledige review.

Pluspunten

• Brengt oude herinneringen terug
  • Simpele gameplay
  • Hele mooie muziek
  • Oud en nieuw in een goede combinatie laten overkomen
  • Leuk verhaal

Minpunten

• Spel word soms te vaak onderbroken, vooral als je net lekker bezig bent

In 1989 werden we voor het eerst bloot gesteld aan een game dat Ducktales heet. Het was een spel dat gebaseerd was op de tekenfilm serie “Ducktales” van Disney. Nu zijn we 24 jaar verder en mogen we dankzij Capcom en WayForward opnieuw van deze geweldige game genieten.

Het eerste dat opvalt is dat ze voor de zelfde stijl hebben gekozen als toen op de NES, maar voor ik daar over praat laat ik eerst naar het verhaal kijken. Ondanks dat het precies het spel is zoals op de NES en GameBoy is er dit keer meer diepte in het spel gestoken. Er is nu ook meer een verhaal aan toegevoegd aan het schatten jacht idee. Na dat de zware jongens je geldpakhuis zijn binnen gedrongen ontdek jij een schatkaart die jou naar 5 verschillende plaatsen brengt. Van het warme amazone, naar het koude Himalaia tot aan de maan. Als je eenmaal de alle chatten hebt kom je pas echt erachter wat het ware complot erachter zit en wat alle 5 de chatten met elkaar te maken hebben.

De gameplay is in theorie prima in orde, ze hebben precies de stijl van de NES aangehouden, en dat is prima. Maar ondanks dat het vrij simpel is en makkelijk te bedienen is, zijn er toch 2 dingen die beter hadden gemogen. Soms moet je uit een wagentje springen en dan springt hij niet of nauwelijks. Maar ook grijpt ie vaak het touw niet, en dat is wel jammer. Het spel brengt verder veel meer diepte doordat ze ook acteurs hebben laten inspreken en er meer verhaal verteld word. Soms is het wel vervelend omdat het spel te vaak onderbroken word, vooral het eerste level heeft dat erg .

Grafisch is het spel erg mooi gemaakt, ze hebben de stijl van alle oude levels aangehouden, maar ze dan wel in een nieuw jasje gestopt. Zo is het niet alleen maar mooier, maar zijn de levels zelf ook voor 80% vernieuwd, en dat geeft toch een fris uiterlijk aan dit spel. De kleuren en achtergronden zijn enorm mooi gemaakt, maar iets dat het spel gewoon helemaal afmaakt, is toch de muziek. Ja de muziek was al prachtig op de NES, en is nu net zo prachtig.

Ik heb enorm genoten van dit spel, dit bracht hele mooie herinneringen van vroeger terug. Op wat kleine foutjes na, wat eventueel via een update bijgewerkt zou kunnen worden, is ie gewoon geweldig. Hij is helaas alleen als Download te krijgen, had hem liever op disk gehad. Hij is de hele €15,00 dubbel en dik waard. Ook heel leuk is dat je levels kunt overdoen en dat je het verdiende geld aan verzamel items kunt uitgeven. De game op zowel de Playstation 3 als de Nintendo Wii U gespeeld.

Heb jij ook een Ducktales (Remastered), Wii U?