Cooler Master GM34-CWQ ARGB Zwart Review

Novacore
25 september 2022, laatste update op 30 april 2023, 479 views Rapporteer Product gekocht

Cooler Master GM34-CWQ ARGB Zwart

Multifunctionele ultrawide monitor voor een redelijke prijs (520 euro). USB-C voorziet laptop van beeld en stroom, mooie kleuren out of the box met meerdere aanpasbare profielen (Auto, sRGB, BT.2020, DCI-P3, Adobe RGB), en ergonomische voet. Let op: op 144hz heb je geen toegang tot RGB (alleen YCB) en Full colors.

Uiteindelijk teruggestuurd omdat ik de VA-ghosting persoonlijk toch niet kan verdragen.

Pluspunten

• Standaard goede kleuren
  • USB-C
  • Ergonomisch
  • Goed voor gamen en werken
  • USB hub

Minpunten

• HDR400 is niet noemenswaardig
  • VA smearing storend bij scrollen met zwarte achtergrond
  • OSD navigatie niet intuitief
  • USB hub werkt helaas niet via USB-C
  • Op 144hz modus niet alle kleurweergaven beschikbaar

Prima monitor, maar wel met een paar haken en ogen. Grootste is mijn inziens dat het eigenlijk een 120hz monitor is. Op 144hz heb je geen toegang tot Full Color range (alleen Limited) en RGB, alleen YCB. Meerdere kabels geprobeerd, VESA certified displayport, USB-C, en geen succes. Ik houd het bij 120hz en vindt het geen gigantisch probleem, maar wel iets om rekening mee te houden. De andere minpunten zijn vrij standaard: HDR400, VA-eigenschappen (hier heb ik zelf geen last van, alleen scrollen op webpagina's met een zwarte achtergrond is niet om aan te zien), en een OSD die op zijn best functioneel te noemen is. Daar staat tegenover dat het een prima scherm is met goede kleuren zonder professionele calibratie en meerdere standaardprofielen. Op sRGB modus kun je ook nog alle eigenschappen naar wens aanpassen, maar wat mij betreft biedt Auto het beste beeld voor dagelijks gebruik in alle gevallen. De voet is goed verstelbaar in hoogte en horizontale oriëntatie. Het RGB-licht aan de onderkant van de voet is een leuke toevoeging die helemaal optioneel is natuurlijk. Als je 'm uitlaat heeft de monitor een vrij neutrale uitstraling waar je je niet voor hoeft te schamen als je niet van gamer-accenten houdt.

De USB-C ingang is voor mij een pluspunt. Deze voorziet een aangesloten laptop van beeld en stroom. Het enige jammere is dat de USB-ports aan de zijkant alleen werken op een PC die via de USB-B kabel aan de monitor is aangesloten, dus je accessoires werken helaas niet met de laptop over USB-C. Dit is met een KVM-switch van 20 euro opgelost, maar dat is toch weer een extra doosje en kabels. Het was fijn geweest als dit niet nodig was.

Al met al een prima, multifunctionele ultrawide die voor zowel games als werk goed functioneert, een segment dat nog niet genoeg bediend wordt naar mijn idee. Het kan zeker beter, misschien zelfs voor dit geld, maar wat mij betreft is het nu afwachten totdat er meer ultrawide OLEDs komen voor fatsoenlijke prijzen.

Heb jij ook een Cooler Master GM34-CWQ ARGB Zwart?

Ik krijg geen beeld via USB C, wel laden mijn MacBook en windows laptop op via de kabel? moet ik ook instellingen wijzigen voordat ik beeld krijg via usb C?
Dat ligt waarschijnlijk aan de usb-c kabel. Dat heb ik ook ondervonden. Niet alle usb-c kabels ondersteunen beeld- en stroomvoorziening. Koop een goede usb-c kabel en het zal moeten werken zonder verdere aanpassingen aan instellingen.
okay, ik heb mijn officiële lader gebruikt van mijn MacBook maar dan ga ik ook even andere kabels proberen
Hoi @Novacore,
Welke USB-C kabel gebruik jij voor het verbinden van je laptop? Ik krijg net als @Kramerfrans geen beeld via de USB-C poort.
Alvast bedankt voor je reactie! :)