€ 590,51 bij Amazon.nl

Apple AirPods Max - Apple Lightning (Grijs) Review

22 september 2022, laatste update op 22 september 2022, 1.072 views Rapporteer

Pluspunten

• Gebruiksgemak
  • Bouwkwaliteit
  • Geluid
  • Comfort

Minpunten

• Case
  • Geen 3.5mm kabel meegeleverd

Even een korte introductie om uit te leggen waarom ik überhaupt de AirPods Max heb overwogen. Ik werk hoofdzakelijk met Apple producten. Ik had de Sony XM4 waar ik tevreden over was, maar toch niet helemaal overtuigd van was qua audio. Ik gebruik mijn koptelefoon hoofdzakelijk op kantoor en thuis voor muziek en voor het bewerken van video's.

Prijs:
De prijs is moeilijk om te beoordelen omdat dit vaak in vergelijking gaat met andere koptelefoons die heel anders gebouwd zijn, een andere gebruikservaring geven, andere geluidsbeleving geven en qua design ook anders zijn. De originele prijs van €629,- vind ik wel aan de hoge kant. Inmiddels is de koptelefoon ook verkrijgbaar voor onder de €500,- wat ik een betere prijs vind.

Case:
Hier kunnen we kort over zijn. Niet ideaal, maar prima. Het mesh gedeelte aan de bovenkant wordt niet beschermd, maar heb het idee dat dit niet zo snel kapot gaat. Had beter gemogen voor de prijs, maar snap de overweging van Apple op dit zo op te lossen.

Draagcomfort:
Ik vind dat de koptelefoon erg comfortabel zit, ondanks z'n gewicht. Doordat er geen gebruik is gemaakt van leder in de oorkappen, heb ik bijna nooit last van zweet. Het mesh werkt goed, alleen na ongeveer 6 maanden merk ik wel dat de spanning er wel wat meer af is, maar merk nog niet direct dat dit ten koste gaat van het draagcomfort. Het dragen van de koptelefoon met sporten is alleen wel onbegonnen zaak en dat werkt niet.

Geluidskwaliteit:
De geluidskwaliteit is echt heel goed. Met spatial audio ingeschakeld ben ik er echt heel blij mee omdat het een betere beleving geeft tijdens het luisteren naar muziek. Af en toe mis ik een beetje de bas, maar uiteindelijk is dat ook niet het doel van de AirPods geweest denk ik en gaat het om het bereik over alle frequenties.
Eindoordeel:
Een betere case en een gratis meegeleverde 3.5mm kabel hadden de ervaring van de AirPods Max uitstekend gemaakt. Het gebruiksgemak, de geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en comfort maken het een uitstekende keuze voor degene die al in het Apple Eco System zitten. Zit je volledig op Android / Windows, dan raad ik het niet aan om te kiezen voor deze koptelefoon. Door de goede koppeling tussen mijn Apple apparaten scheelt het een hoop tijd in het wisselen tussen apparaten.

Heb jij ook een Apple AirPods Max - Apple Lightning (Grijs)?