Sony XAV-AX1005DB Review

Tbr_22
21 september 2022, laatste update op 21 september 2022, 906 views Product gekocht

Sony XAV-AX1005DB

Prima autoradio met Apple Carplay.

Pluspunten

• Apple Carplay
  • Gebruiksvriendelijk
  • Fysieke volume knop

Minpunten

• Loopt incidenteel vast
  • Contrast van scherm mag hoger
  • Usb aan voorkant

Ik heb deze radio gekocht als vervanger voor mijn originele radio in mijn golf 4. De radio past zeer netjes in het 2 din vak in mijn auto. De installatie van de radio ging zeer makkelijk, de kabels zijn plug en play met de kabels die al in mijn auto zaten.

De radio ondersteunt verschillende manieren van input, de belangrijkste zijn: FM, DAB, USB en Carplay. Helaas ondersteunt de radio geen Android Auto. Voor DAB moet er echter een extra antenne op de voorruit geplakt worden. Dit heb ik niet gedaan omdat ik dit niet mooi vind staan.

Ik gebruik voornamelijk Carplay als input op deze radio. Dit werkt goed, op een paar kleine foutjes na. Bij het bellen wordt het hele systeem zeer traag, zodra er wordt opgehangen is dit weg. Ik vermoed dat dit een fout is op dit type radio, omdat dit probleem niet optreedt op andere autoradio's. Tevens maakt de radio soms niet gelijk verbinding met de Iphone, maar moet de telefoon opnieuw ingeplugt worden voor er een verbinding tot stand komt. In het dagelijks gebruik komen deze twee bugs gelukkig maar weinig voor.

Het touchscreen is redelijk snel en van prima kwaliteit, het contrast zou iets beter kunnen maar alles is goed afleesbaar. Wat ik zelf erg fijn vind is de fysieke volume knop, dit bedient het volume veel makkelijker dan +- knopjes. Een nadeel aan de radio is dat de usb aansluiting op de voorkant zit, de kabel zit er bij mij altijd in dus ik had liever een aansluiting aan de achterkant gehad zodat ik die zelf ergens in het interieur had kunnen wegwerken.

Heb jij ook een Sony XAV-AX1005DB?