Medion Erazer Defender P15 MD62305 Review

Arthax Newbie
21 september 2022, laatste update op 21 september 2022, 1.026 views Rapporteer Product gekocht

Medion Erazer Defender P15 MD62305

Uitstekende laptop met enkele kleine minpuntjes die afhankelijk van je wensen zeker te negeren zijn. 1500 wellicht iets te duur, in de aanbieding zijn geld méér dan waard.

Pluspunten

• snel
  • kan prima zware programma's of games draaien
  • in de aanbieding beste prijs-kwaliteit

Minpunten

• slecht geluid
  • vrij luid bij zwaar gebruik
  • accu?

Gekocht toen hij in de aanbieding was voor €950. Iets beters ga je voor die prijs nooit kunnen vinden. Althans, niet op dit moment.

De setup was een drama, want ik kon geen verbinding met wifi krijgen en een internetverbinding is noodzakelijk hiervoor. Met de kabel eraan gelukt, maar ook na opstarten kreeg ik geen verbinding met wifi. Ik heb allerlei websites en checklists geraadpleegd maar niets hielp. Uiteindelijk heb ik ergens in de krochten van allerlei menu's één goed verstopte optie aangepast (die helaas nergens in al die adviezen werden genoemd) en vanaf dat moment had ik verbinding en tot nu toe heb ik er nooit meer problemen mee gehad.

De is zeer snel en functioneert zoals je verwacht met deze hardware.

Er zijn enkele minpuntjes:
- de speakers zijn erg slecht
- de ventilator maakt vrij veel geluid bij zwaar gebruik (logisch, en daaroor wordt hij niet te heet, maar kan als irritant worden ervaren).
Voor mij geen probleem, want ik koppel hem aan mijn soundbar of ik gebruik een koptelefoon en dan heb ik er geen last meer van.
- snel vlekken op plastic behuizing (maar dat hebben bijna alle laptops)

De accu zou vrij matig zijn, maar daar kan ik eigenlijk weinig over zeggen omdat ik hem vaak aan de stroom houd.

Al met al een uitstekende laptop. Voor €1500 zou ik hem niet hebben gekocht maar voor €950 was het onweerstaanbaar en nadat ik het wifi aan de praat kreeg geen moment spijt meer van gehad (nu enkele weken in gebruik).

Heb jij ook een Medion Erazer Defender P15 MD62305?

Mooi korte review.

Misschien is het een idee om je oplossing voor het wifi probleem in de review te zetten! Dan help je misschein anderen die ook met het probleem kampen op weg en krijg je wellicht eeuwige roem. :)
Ik weet niet of anderen het probleem ook hebben. Hoop het niet voor ze. Hoe dan ook:

Ga naar Configuratiescherm\Netwerk en internet\Netwerkverbindingen --> rechtsklik op je wifiverbinding --> eigenschappen --> configureren --> geavanceerd --> klik op 802. 11a/b/g draadloze modus. Je kan kiezen tussen 6 opties. Bij mij stond hij standaard op de 5e of 6e (dual band). Zet deze op optie 4 (2,4 GHz 802. 11b/g) en de problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Wellicht dat dit ook met je type wifi te maken heeft, dus mocht het niet werken dan kun je er wat mee spelen denk ik.

Hier kwam ik helaas pas achter nadat ik voor de tweede keer door deze opties was gegaan. Waarschijnlijk had ik alle opties al geprobeerd behalve de 4e. |:( Maar nu is het perfect. :)