Dit is geen review, maar een relaas om voor jezelf die 837 euro te rechtvaardigen. Geen enkele telefoon is nog spraakmakend in 2022 en helaas ook de iPhone 14 niet. Op de creatieve invulling van de notch na is er echt niets innovatiefs aan. Het feit dat de notch zo werd uitgelicht geeft wel aan hoe weinig vernieuwing er daadwerkelijk is.
Apple ontziet de mensen in de VS niet, maar de dollar is gewoon flink meer waard geworden t.o.v. de euro. Aangezien Apple vasthoud aan zijn marges, zijn de prijzen in de EU dus flink gestegen. Mensen betalen het toch wel en voor de andere merken is het ook fijn, want die kunnen dan mooi in het kielzog van Apple mee met de prijs.
Ik begrijp best dat mensen een iPhone kopen (gebruik zelf ook al jaren iPhone), maar jaarlijks upgraden begrijp ik echt niet. Bij de eerste iPhones waren de upgrades elk jaar redelijk significant, maar dat is al lang niet meer zo. De SoC is al jaren snel genoeg (tenzij je fanatiek gamer bent). De camera's worden marginaal beter, maar ik vind het nog steeds niet geweldig.
Gevoelsmatig heeft de iPhone 14 een betere accu, maar dat is waarschijnlijk vooral omdat het een nieuw toestel is. Plaats een nieuwe accu in een iPhone 11 pro en hij doet het net zo lang. Ook hier is de vooruitgang nihil.
PS: Ik ben van mening dat je enkel iets moet verzekeren als je de schade niet kan betalen. Als je iPhone 14 pro kapot gaat dan koop je een nieuwe (desnoods een wat ouder model). Als je je laatste geld uitgeeft aan een toestel van 1.400 euro dan kan je beter gaan nadenken of je dat toestel wel zou moeten kopen.
[Reactie gewijzigd door BugBoy op 25 juli 2024 20:11]