Sony Xperia 1 IV Zwart Review
11 september 2022, laatste update op 11 september 2022, 209 views
Rapporteer
Hele goede camera's met optische zoom, prachtig scherm, batterij gaat lang mee. Applicaties laden en switchen gaat razensnel!
Pluspunten
- Optische zoomlens
- Schermkwaliteit
- Processor
Wat allereerst opvalt is het langere 6,5 inch scherm, met een 21:9 verhouding. Dit komt perfect tot zijn recht bij het kijken van films. De kwaliteit van het scherm is prachtig: 4K HDR OLED met 120Hz verversingssnelheid! Daarnaast beschikt de Xperia ook over speakers aan zowel de boven- als de onderkant, waardoor je een daadwerkelijk stereogeluid ervaart. Daarnaast beschikt dit toestel ook over een 3,5mm audio aansluiting aan de bovenkant.
Het volgende wat opvalt zijn de 3 lenzen aan de achterkant, waarmee je in 4K HDR 120 fps kan filmen. Je beschikt over een 16mm (ultra)groothoeklens, een 24 mm lens en een echte (!) optische zoomlens 85 – 125 mm. De foto’s die dit toestel maakt zijn schitterend. Voor de echte fotoliefhebbers kan je in de camera-app nog van alles instellen om de camera nog meer naar wens in te stellen.
Het gebruik van de telefoon ervaar ik als erg prettig. De batterij gaat lang mee (normaal gebruik 2 dagen), en met de Snapdragon 8 Gen 1 processor lijkt het toestel alles met gemak aan te kunnen. Het laden en switchen van apps gaat razendsnel en zonder moeite.
Ik heb vanwege de hoge aanschafprijs getwijfeld om deze mobiel te kopen, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik zal dit product zeker aanraden!