Ik had het geluk dat ik een aanbieding van Samsung kreeg voor mijn verjaardag. Een Galaxy Watch 5 Pro Titanium met korting voor €375, op de koop toe kreeg ik de Galaxy Buds Live er gratis bij!
Bedankt Samsung voor deze mooie korting, deze kwam precies op tijd!
Pluspunten
- Zeer licht
- Straalt kwaliteit uit
- Wear OS
- Goede batterij duur
- Eenvoudig in gebruik
- Op veel punten verbeterd tov de 4
Minpunten
- Enkele software issues
- Google Wallet en Assistant werken met workarround
- De 5 Pro is behoorlijk groot, niet geschikt voor elke pols
Voor mij is Wear OS even wennen, maar je bent er al snel vertrouwd mee.
Vanaf dag 1 wel al enkele issues ontdekt, met wat Googelen en wat gezond verstand de issues opgelost.
Denk dan aan Google Wallet en Assistent.
Google Wallet met een behoorlijke workaround toch kunnen activeren voor mijn Rabobank betaalpas en contactloos betalen gaat nu vlekkeloos.
Ik heb mijn workaround al uitgebreid beschreven in reactie op een post op het forum die dit probleem beschrijft.
Google Assistant idem dito, verander je taal van de Assistent op je telefoon naar Engels US en zo ook op je horloge.
Beide rebooten.
Dan kan je Google Assistant wel activeren.
Daarna de taal weer terug zetten naar Nederlands en de Assistent werkt ook weer in het Nederlands op je telefoon en je horloge.
Ik gebruik mijn Smart Watch ook voor de registratie van mijn activiteiten, wandelen, hardlopen en fietsen.
Dit alles werkt zoals ik reeds gewend ben en dat is gewoon goed. Alles wordt automatisch gerigistreerd en de bijbehorende apps geven je alle informatie en overzichten die je nodig hebt.
De slaap functie is op deze Watch ook uitgebreid met de snurk detectie functie, nog niet geprobeerd.
Enige nadeel is dat ik een Xiaomi Mi 11 Pro 5G heb en ik kan dus wel de Samsung Health App volledig gebruiken maar de Samsung Health Monitor App niet.
Deze laatste stelt je in staat om ook je bloeddruk te meten, zonder compatibele Samsung telefoon vergeet het maar.
Google Fit gaat deze optie ook toevoegen aan hun App, dus het is even wachten totdat Google deze update heeft doorgevoerd en dan kan ik deze indien gewenst ook gebruiken.
Google Fit werkt bijna hetzelfde als Samsung Health, gebruikers van Galaxy Watches 3 zullen alleen bekend zijn met Samsung Health in combinatie met hun horloge en niet Google Fit.
Voordeel van Wear OS dat je nu beide kunt gebruiken of kiezen voor één app die je voorkeur heeft.
Bijkomende synchronisatie naar Strava en aanverwante diensten werkt ook en is eenvoudig in te stellen in de Wear App, Samsung Health en Google Fit.
Ik kan het niet volledig bevestigen, maar het hebben van een Samsung telefoon zal dit horloge nog beter doen presteren.
Gezien enkele opties/mogelijkheden een Samsung telefoon vereisen.
Dit zijn wel functies/opties waarvan ik mij oprecht vraag of je ze zult gebruiken.
De Watch ziet er kwalitatief zeer goed uit, mijn Titanium versie is super licht.
Zeer degelijke uitstraling, bijgeleverd bandje is van goede kwaliteit.
Mooie afwerking, de 5 Pro is behoorlijk groot, deze zal niet voor elke pols geschikt zijn.
Voor de mensen die net zoals ik van een Galaxy Watch 3 komen zullen bemerken dat er een zeer groot aantal nieuwe functies, opties en instellingen beschikbaar zijn.
Het gebruiksgemak met de Wear App van Samsung en het horloge gaat vlekkeloos, zeer overzichtelijk.
Alles wat je nodig hebt kun je instellen in een handig overzicht.
Zoals eerder gezegd moest ik wennen aan Wear OS maar zeer snel weet je waar de settings en instellingen zijn en blijkt de beleving van het horloge zeer veel overeenkomsten te hebben met Tyzen.
Beter gezegd, het horloge werkt zoals vooheen alleen met een ander OS.
De batterij duur is vergeleken met de 3 en 4 ontzettend verbeterd, je merkt het meteen.
Ik moet wel opmerken dat wanneer je het horloge zeer intensief gebruikt je toch regelmatig moet bijladen.
Met mijn gemiddeld gebruik van mijn horloge red ik het 2 dagen zonder te laden. Heb ik een dag met zeer veel activiteiten zoals wandelen, fietsen en dergelijke heb ik nog 25% batterij over na het einde van de dag.
Je kunt hier zeker in tweaken met settings om je batterijduur nog meer te verlengen.
Maar ik bemerk zeker een groot verschil vergeleken met de 3.
Samsung heeft toch een behoorlijke stap vooruit gemaakt met deze Smart Watch en Wear OS.
Ondanks de kleine issues werkt het zeer goed, snel, zeer uitgebreid en wanneer het eenmaal werkt, blijft het ook werken.
Voor de 5 en de 5 Pro zijn er nog niet veel accessoires beschikbaar buiten de Ali Express generieke dingen zoals laad docks etc.
Gezien ik zeer actief ben op 3D-printer gebied heb ik maar alvast mijn eigen laad dock geprint.
Ik heb wel via Amazon een case gekocht voor mijn horloge, er was er maar één beschikbaar van Supcase.
Mijn voorkeur voor Supcase heeft met mijn ervaring te maken, zeer goede kwaliteit en het horloge past perfect.
Ze beschermen je horloge optimaal, ik gebruik deze voor al mijn Samsung horloges.
Dit uiteraard naar ieder zijn smaak!
Samengevat.
Super gaaf horloge met alle denkbare toeters en bellen die je van een hedendaagse smartwatch mag verwachten.
Zeer goede batterijduur.
Wear OS met een Samsung schil werkt zeer goed op enkele kinderziektes na.
Zeer degelijk, zeer mooie afwerking, straalt kwaliteit uit.
Met Wear OS heeft deze Smart Watch alles wat je nodig hebt als normale gebruiker, sporter of techneut!.