Gelid Solutions Amber5 ARGB Combo Bundle, 120mm Review
11 september 2022, laatste update op 11 september 2022, 243 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooie set zo leek het op het eerste gezicht maar dat bleek later anders te zijn! De RPM waardes kloppen ook niet en al snel bleek het geluid wat de fans veroorzaakte ruim boven de op de doos vermelde DB te komen!
De set veroorzaakte steeds een Bios reflash!
Pluspunten
- ARGB kleuren waren mooi
- Set van vijf met controller
- Deden het prima op mijn AIO
- Lange kabels zie je niet vaak bij dit soort sets
Minpunten
- RPM te hoog (hoger dan vermeld)
- DB heel veel luider dan verpakking vermeld
- Controller maakt vermoedelijk sluiting
- Geen magnetische bevestiging
2 van 5 sterren (Slecht)
Op de site van Megekko vond ik dit setje van Gelid met vijf 120mm ARGB fans inclusief de controller voor nog geen veertig euro! Ik dacht dat is een mooi koopje maar naar vier keer alles opnieuw ingebouwd te hebben was ik het op een gegeven moment zat en heb ik binnen de 30 dagen gisteren retour gezonden!
De set veroorzaakte namelijk steeds bij opnieuw opstarten van de computer kortsluiting waardoor steeds een noodzakelijke Bios reflash nodig was. Vreemd dat heb ik nog nooit meegemaakt maar naar 4 keer het zelfde verhaal in twee verschillende kasten en een nieuwe krachtigere voeding was ik er wel klaar mee!
Ik plaatste daarna mijn Antec AIO fans en mijn NZXT case fans terug en nergens geen problemen meer mee! Ook niet naar een herstart van mijn computer want toen bleef alles werken en start mijn computer gewoon weer op!
Positief:
De kleuren van de vijf 120mmm fans zijn wel onwijs mooi en helder.
De dubbelzijdige rubberen hoek pads bij de schroefgaten om trillingen te voorkomen.
De lange kabels voor PWM en ARGB.
Inclusief controller.
Fans hielden zelfs mijn AIO Antec Neptune 240 koel.
Daisy chain doorverbind mogelijkheid ARGB was een betere aansluiting dan op de controller zelf!
Negatief:
Fan snelheid max 1600rpm maar haalde er ruim boven.
Geluid max 35DB maar leek wel 45DB of luider.
Controller of Fans maken sluiting bij opstarten van de computer. (steeds BIOS Reflash).
PC:
AMD Ryzen 5600G