Ik was op zoek naar een compacte systeem om mijn oude Acer pc te vervangen. Na veel twijfelen tussen de NR200P Max en de NZXT H1 V2 uiteindelijk na diverse reviews van professionals bekeken te hebben, toch voor die laatste gegaan.
Mijn setup
Ik game niet op de pc en heb daarom gekozen voor een systeem met integrated graphics en geen losse videokaart:
- Gigabyte Aorus X570I PRO WiFi mini-ITX moederbord
- AMD Ryzen 5 5500G processor
- Corsair Vengeance DDR4-3600 2x 8GB
- Samsung 850 Nvme 500GB
Alles bij elkaar was ik hiervoor bij Megekko circa €875 kwijt.
Het bouwen ging heel gemakkelijk als je netjes de aanwijzingen in de handleiding volgt. Alle kabels aangesloten en de eerste keer aangezet.
Wat een lawaai. Alle fans draaien default maximaal en zijn alleen met de eigen software van NZXT af te stellen. Dat netjes gedaan en het profiel zodanig ingesteld dat de 14cm fan van de radiator meeste tijd op de minimale stand draait waardoor deze fan bijna niet meer te horen is.
De 92mm case fan is ook met de software in te stellen en heeft zelfs een stand om uit te schakelen als de temperatuur laag genoeg is.
Echter bleef de kast flink wat lawaai maken nadat ik deze 2 had ingesteld. Een deel hiervan is een irritant geluid uit de pomp die in de radiator is verwerkt en waar niks van is in te stellen.
Een ander issue is dat de ventitalor van de SFX voeding niet uitgeschakeld kan worden of op lagere toeren kan draaien waardoor deze ook altijd herrie maakt. Op de voeding staat dat het een NZXT C750 voeding is, maar als ik die opzoek op internet bestaat die alleen in een ATX versie.
Ik was op zoek naar een (redelijk) stil systeem, maar dat lukt met deze kast dus niet en heb deze kast daarom teruggestuurd naar Megekko. Super service daar overigens.
Ik stap over op een nog kleinere kast zonder waterkoeling.
Bij Inwin Europe een InWin Chopin Pro gekocht en ook een Noctua NH-L9a aangeschaft. Hopelijk levert deze combinatie wel een stil systeem op.