€ 189,95 bij HighFlow

Lian Li O11 Dynamic EVO Zwart Review

1 september 2022, laatste update op 4 september 2022, 1.409 views Rapporteer

Om een lang verhaal kort te maken: wat een fantastische kast. Niet de meest goedkope kast, maar daar krijg je kwaliteit en iets moois voor terug. Ik zal deze review in de toekomst nog even bij willen werken met wat foto's welke ik tijdens de installatie heb kunnen maken.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Ruimte
  • Modulair
  • Prachtig uiterlijk
  • Glazen zijpanelen
  • Alles met betrekking tot koeling
  • Opslag bay verassende toevoeging

Minpunten

• Cable management bleek in mijn geval lastig
  • Kast kan misschien wat meer lawaai maken, want geen geluid isolatie beschikbaar (logisch bij glazen kasten tegenwoordig)
  • Prijs is niet voor iedereen weggelegd
  • Zo nu kan ik even bijna geen minpunten bedenken

De kast kwam geleverd in een stevige verpakking met twee foams aan de zijkanten en losse onderdelen/schroevendoos plus handleiding bovenop. De levering verliep overigens prima. Alle onderdelen waren tot mijn beschikking. Nog een pluspunt is het feit dat de kast zelf goed voorzien was van bescherming voor de glazen zijpanelen met beschermfolie en schroefjes voor het op de plaats houden van deze panelen tijdens transport.

Het valt gelijk op dat de kast anders is ingedeeld dan jouw gemiddelde kast. "Waarom?" hoor ik je al denken. De voeding zit namelijk gepositioneerd in plaats van onder (zoals gebruikelijk), aan de achterkant van het paneel waar de moederbord normaliter op wordt bevestigd. Daarnaast vind je dan ook een ruimte waar je jouw opslag zou kunnen plaatsen. De kast is dusdanig modulair, dat zelfs deze twee onderdelen omgewisseld kunnen worden van positie, waarbij het normaal zo is dat ruimte voor de opslag boven de voeding is bevestigd. De voeding zou dus eventueel boven de opslag ruimte bevestigd kunnen worden.

Over de ruimte van de opslag gesproken, het leukste wat mij opviel tijdens het werken aan de installatie van mijn opslag schijven (HDD en SSD) was dat ik was verbaasd hoe de producent heeft nagedacht over hoe de ruimte zo goed mogelijk benut kan worden. Zo zie ik voor het eerst in mijn leven dat een harde schijf buiten het compartiment voor de opslag bevestigd zou kunnen worden. Mij maak je met niks anders blij dan optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Doordat de voeding achter de moederbord geplaatst dient te worden, was het lastig voor mij om de kabels van de voeding op een fijne manier weg te werken. Om het maar even plat te slaan: Cable management was een hel voor mij persoonlijk. Ik heb het voor elkaar weten te krijgen om de voeding erachter in weten te stampen. Deze kast staat echter wel redelijk bekend om de mogelijkheid om goed cable management te ondersteunen, maar ik had dit zelf vergeleken met mijn vorige ervaring als iets lastiger ervaren.

Na installatie van alle losse onderdelen kan ik niks anders concluderen dan het feit dat gewoonweg een sublieme kast is. Het komt overigens met een modulaire usb hub welke op welke willekeurige plek zou kunnen positioneren. Modulair is dus wel het sleutelwoord. De kast heeft bovendien nog mooie led verlichting aan de voorkant, welke ik heb weten te verbinden aan de led verlichting controller voor mijn strimmer kabels en fans. Deze verlichting is zelfs te bedienen met een tweetal knoppen aan de zijkant van de kast. De schakelaar knop om de machine te activeren of uit te schakelen bevind zich zowel aan de voor als zijkant (ook weer een hele bijzondere techniek welke ik niet eerder op een kast heb kunnen ervaren).

Ik ben tot nu toe niet anders dan tevreden. Wellicht zou ik in de toekomst hier nog wel een witte variant van willen proberen, want deze kast is echt niet anders dan top en kwaliteit.

PS: Foto's zal ik binnenkort uploaden indien ik er tijd voor kan maken.

Heb jij ook een Lian Li O11 Dynamic EVO Zwart?

Mooie kast zo!
Is die ook een beetje stil en welke waterkoeler gebruik je voor de CPU?
Je kunt de snelheid van de fans beheren door gebruik te maken van de Lian Li software. Hierdoor hoor je deze bijna niet en is het vooral de harde schijf die je dan nog zou kunnen horen. Als je een bed naast je PC hebt kan het zijn dat je de fans nog wel hoort.

De waterkoeler gebruik ik momenteel niet meer. Dit was de Corsair Hydro Series H100i . Deze raakte defect binnen de fabrieksgarantie en had ik dus teruggestuurd voor RMA.

Tegenwoordig gebruik ik de Cool Master Hyper series CPU fan (waarschijnlijk niet exact deze fan, maar ik heb het model momenteel even niet bij de hand). Deze had ik gemonteerd met het idee om te achterhalen of ik problemen had met de CPU cooler tegen een voordelig prijsje, makkelijker te monteren en redelijk kwalitatief. Ik hoop dat je hier iets aan hebt :)

[Reactie gewijzigd door witkop525 op 23 juli 2024 06:09]