€ 1.999,- bij bol Plaza

Siemens CT636LES6 RVS (inbouw) Review

30 augustus 2022, laatste update op 30 augustus 2022, 1.297 views Rapporteer

Afrader voor dit geld. Schoonmaken is echt zeer lastig en bijna niet te doen. Geeft ook verstopte filter storingen, waardoor een water onder de machine uit loopt, waardeer mijn keuken beschadig is (al meerdere keren gebeurd).
Wifi functie is ook zeer onhandig en eigenlijk overbodig.

Pluspunten

• Mooi design
  • Koffie smaakt best goed

Minpunten

• Wifi functie zeer onhandig
  • Veel storingen
  • Schoonmaken een drama

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb deze nu al een aantal jaar, en het is echt een drama. Er zit een handige wifi functie op, waarmee je dmv een app koffie kan zetten. Leuke gadget dacht ik en handig dat in de ochtend een kopje koffie klaar staat. Er is echter een groot probleem, zodra de machine aangaat, gaat hij altijd eerst reinigen, dus er komt eerst een half kopje water uit. Dus deze wifi functie kun je alleen gebruiken als je zelf eerst het apparaat aanzet, wacht tot hij gereinigd is, en dan pas een kopje eronder doet. Maar goed als je er dan toch bent kun je net zo goed op het knopje drukken om koffie te zetten. Wifi functie is dus waardeloos verder.

Verder is het schoonmaken ook een drama. Je dient meerdere onderdelen uit de machine te demonteren (zijn er behoorlijk wat), en het is niet een kwestie van onder de kraan afspoelen en klaar. Nee je moet met kleine borsteltjes aan de slag om alles schoon te krijgen, en naast alle losse onderdelen, dien je ook in de machine veel schoon te maken want overal zitten koffie resten waar je niet makkelijk bij kunt.

Als laatste heb ik al meerdere keren storing gehad, waardoor een filter verstopt raakt (hier kun je zelf niet bij overigens), waardoor er water uit de onderkant van de machine loopt. Aangezien het een inbouw machine is, loopt het water dus over de keuken kastjes die eronder zitten. Ik heb daardoor nu een beschadigde keuken deur. Elke keer als dit gebeurd komt er een monteur van Siemens het filter vervangen, en kost 250 euro.

Siemens zelf doet overigens niks hiermee, die zegt dat de 2 jaar fabrieksgarantie verlopen zijn en dat alle kosten voor mij zijn. Apparaat is nu bijna 4 jaar oud en weer voor de 3e keer stuk. Ik laat hem niet meer repareren maar stap over op iets anders.

Heb jij ook een Siemens CT636LES6 RVS (inbouw)?