Sony Inzone H9 - Wit Review
29 augustus 2022, laatste update op 29 augustus 2022, 623 views
Rapporteer
Deze draadloze gaming headset biedt een goede game ervaring doordat hij wordt geleverd met een dongle, voorzien is van noisecancelling en komt met een prima microfoon.
Biedt uitstekend draagcomfort, maar is bulky en een opbergcase ontbreekt.
Pluspunten
- Dongle voor Playstation én PC
- Koppelbaar met meerdere devices tegelijkertijd
- Ook geschikt voor video vergaderen
Minpunten
- Groot / Bulky
- Geen opbergcase
De Sony Inzone H9 heb ik tegen gereduceerd tarief mogen testen via Insiders.
De headset wordt door Sony in de markt gezet als ontwikkeld voor de Playstation 5. Hiervoor is er bij de headset een USB(-A) dongle geleverd. Bluetooth headsets worden door de PS5 niet ondersteund.
In tegenstelling tot zijn 'on the move' broertje de XM5, zit er geen opbergcase bij de headset, is deze niet instelbaar met een app op je smartphone en moet je het doen zonder de spraak uitleg bij het bedienen van de headset. Ook de noise cancelling is naar mijn mening vrij basaal, het werkt, maar daar is alles mee gezegd. Het is dus duidelijk dat hij vooral bedoeld is voor in huis.
Ik heb de headset gebruikt op de Playstation 5, waarbij het direct opvalt dat het draagcomfort hoog is. Hij valt fijn over de oren en zit bij mijn als brildrager, niet in de weg. Je krijgt direct het 3D audio effect mee wat een prettige toevoeging is.
Daarnaast heb ik de H9 met de USB dongle gebruikt bij het videobellen via Microsoft Teams. Je zit wel enigszins in de kijk omdat hij opvallend wit is, maar de losse microfoon zorgt er in alle gevallen voor dat je goed te verstaan bent. Dat is bij de XM5 die ik al langer gebruik wel anders, daar is weerkaatsing van bijvoorbeeld een beeldscherm nodig om het geluid goed op te laten vangen door de microfoons.
Het gelijktijdig gebruik van twee devices, ofwel geluid bij het gamen van de dongle en daarnaast het luisteren van muziek via bluetooth heb ik nog niet uitgetest, voor mijn gebruik is dat vooral een gimmick.