LG Gram 16Z90Q-G.AA76N Review
29 augustus 2022, laatste update op 29 augustus 2022, 292 views
Rapporteer
Product geleend
Lichtste laptop die ik ooit heb gezien. Het strakke design en de fijne Face login maken dit een goede laptop voor dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Edgeless scherm
- Face login
- Ultra licht
- Grote touchpad
Minpunten
- Geluid
- Gemiddelde prestaties
Uiterlijk
De LG Gram is de lichtste laptop die ik ooit in mijn handen heb gehad. Met een gewicht van ongeveer 1 kg verwacht je dan ook geen high performance laptop maar hij verrast toch.
Qua design is er niks aan te merken op de LG Gram. Het bijna edgeless scherm en de 2 front camera’s zorgen voor een accurate Face login en LG Glance(geavanceerde beveiliging) en ziet er minimalistisch en strak uit.
Het toetsenbord heeft een fijne toetsaanslag en is tegelijkertijd compact zonder het verlies van shortcuts. De touchpad daarentegen is wat groter dan gemiddeld en is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ik vond het heel plezierig werken en mede door de Multi-touch miste ik mijn losse muis niet.
De batterij gaat voor zo’n licht design lang mee, de 22 uur heb ik echter niet gehaald. Qua accuduur is het meer dan genoeg om er een lange werkdag op te werken en tijdens de weg terug naar huis een video te kijken of een lichte game te spelen. Hierbij is het wel een aanrader om een headset te verbinden want door het ultra dunne design is het geluid, zeker in de lagere frequenties, niet echt geweldig.
Performance
De LG Gram start snel op, wederom is de face login geweldig! Ik was standaard binnen 15 seconden weer bezig met mijn werkzaamheden.
Het besturingssysteem is wennen. Zelf vond ik redelijk snel alle opties en functies en de centrale taakbalk is eigenlijk een vrij standaard ontwerp. Ik kon prima verschillende zware programma’s tegelijkertijd draaien zonder problemen. Natuurlijk gaat dit wel ten koste van de batterijduur en de vraag is of de LG Gram geschikt is voor mensen die vaak high performance vragen. Voor mij zelf was de 16 GB RAM meer dan genoeg om mijn werk mee te doen.
Nu ik enkele weken verder ben kan ik oprecht zeggen dat de LG Gram qua prijs in het hogere segment valt maar hier ook thuis hoort. Qua prestaties op het gebied van snelheid is de LG Gram misschien niet de beste van de klas maar qua ultra-licht en compact design zeker wel. De batterij gaat zeer lang mee en met face login en andere nieuwe snufjes is de LG Gram een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een goede laptop die je overal makkelijk mee naar toe kan nemen.