€ 49,99 bij bol

Corsair Ironclaw RGB Gaming Mouse Review

23 augustus 2022, laatste update op 23 augustus 2022, 203 views Rapporteer

Wat mij betreft een fijne muis, geen spijt van. Ik heb geen problemen gehad met bouwkwaliteit. Grootste nadeel is dat de coating op de knoppen na een paar maanden al begint te slijten.

Pluspunten

• ligt fijn in de (grotere) hand
  • werkt prima, ook het klikken
  • verschillende DPI (snelheid) profielen onder de knop
  • RGB is leuk

Minpunten

• coating op knoppen slijt snel, wordt vies en lelijk
  • software onhandig en resource heavy
  • onderkant verzamelt wat stof
  • scrollwiel had best een freewheel-functie mogen hebben

Ik ben geen gamer, maar toch maar eens een gaming muis gekocht. Ik vond het formaat erg prettig in de hand liggen en ben er nog steeds blij mee.

Wat veel reviewers aangeven, dat hij niet fijn klikt, daar heb ik totaal geen last van. Links en rechts voelen even zwaar, stabiel en betrouwbaar. Maar blijkbaar is de productiekwaliteit niet constant.

Ook de beweging van de cursor is netjes. Met een draadloze muis heb ik wel eens het gevoel dat X en Y niet even snel gaan, maar hier niet.
Ook fijn is dat je 3 profielen in kunt stellen met verschillende snelheden (DPI). Zeker tegenwoordig met verschillende resoluties en Windows zoom percentages is dat best handig.

De iCue software vind ik niet overzichtelijk, niet fijn werken, en is ook nogal groot en zwaar. Dat had toch wel beter gekund?https://tweakers.net/i/cqID0nRbHb3HL_dfvXV8t45jSHs=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/547812/1OqAmMplm0Z5U6FS9kYjnAYsB1xAmzBYZqv8WFNPBGAf86GBKP.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een Corsair Ironclaw RGB Gaming Mouse?