€ 204,- bij Informatique

ASUS ZenWiFi AC Mini (CD6) (3-pack) Review

23 augustus 2022, laatste update op 23 augustus 2022, 718 views Rapporteer

Mooi geprijsde mesh kit om instabiele powerline te vervangen. Deze mesh kit presteert op 2.4 en 5 GHz prima.
Ideaal voor het gemiddeld gezin dat niet te veel geld aan een instap mesh kit wilt geven.

Pluspunten

• Clean uiterlijk
  • Worden niet (te) warm
  • Een ASUS product
  • AiMesh compatibel
  • Mogelijkheid tot uitgebreide instellingen

Minpunten

• 2 LAN poorten op node (op de router 3LAN+1WAN)
  • Korte voedingskabel (130cm)

Indien je deze bekabeld aansluit ga je overal nog de volle snelheid halen.
Als draadloze mesh kit zakt de performance toch wat in. Dan durf je de kamer erlangs (met dik beton ertussen) toch snel tot -70dBm zakken en van hou ik van mijn 300mbs internetplan nog maar 70-120mbs over. En dan heb je een gemiddelde Speedtest.net download latency van 200 ms. (niet te verwarren met ping van 24ms)
Op zich nog prima te gebruiken snelheden, maar wel een merkbaar verschil tov bekabeld.

Het grote voordeel van deze goedkopere mesh kit is toch dat het een ASUS product is. Hierdoor kan je als Tweaker toch enkele dingen zelf in de web-interface aanpassen, maar kan Jan en alleman ook lekker gemakkelijk zijn mesh kit configureren via de ASUS Router app.

Ook werkt de CD6 goed met AiMesh. Deze kon zich zonder problemen verbinden icm mijn ASUS RT-AX53U.

De voedingskabel mocht wel iets langer, deze is met 130cm toch aan de korte kant. Hierdoor kan deze moeilijk tot niet op een hoge kast gemonteerd worden als het stopcontact vrij laag is.

Uiteindelijk raad ik dit product aan voor het gemiddelde gezin dat met een beperkt budget toch beter internet wilt. Natuurlijk blijft dit een goedkoop product binnen zijn categorie, dus kan je hier geen wonderen van verwachten.

Heb jij ook een ASUS ZenWiFi AC Mini (CD6) (3-pack)?