Huawei FreeBuds Pro 2 (Zilver) Review
Voor mij zijn dit de perfecte oortjes; zitten goed in mijn oor, de ANC werkt uitstekend maar kan ook uitgezet worden en de oortjes wisselen perfect tussen mobiele telefoon en de PC.
Pluspunten
- ANC werkt erg goed
- Bluetooth 5.2
- Laadt snel op
- Overzichtelijke en uitgebreide app
Minpunten
- Stukken duurder dan Freebud Pro 1
- Verschil tussen Freebuds Pro 1 & 2 is prijsverschil niet waard
Het klik-mechanisme van het doosje voelt solide aan, ik vind dat wel belangrijk want ik gebruik ze erg veel. En dan gaat de case dus veel open en dicht. De case en de oortjes voelen aan als kwaliteit, geen krakend plastic ofzo.
De verbinding is instant gemaakt. Bluetooth 5.2 is lekker modern en zorgt voor een goede bandbreedte voor audio, een snelle verbinding en ook de beveiliging is beter dan bij de lagere Bluetooth-standaarden.
De muziek klinkt voor mij perfect; niet te hard op de bass maar wel met een lekkere punch. Je kan in de app makkelijk andere profielen pakken (lage tonen, stemmen, hoge tonen) of je eigen maken in een uitgebreide EQ. Voor mij niet nodig maar het werkt goed.
Ik heb een mobiele telefoon aangesloten en mijn PC. Wisselen van audio gaat direct en zonder vertraging. Als ik muziek luister op mijn mobiel en er gaat een Skype-gesprek op de PC dan schakeld ie direct over, en na afloop automatisch weer terug. Perfect.
Er is ook een lage-latency modus voor bij het gamen, kwaliteit van de audio gaat dan iets omlaag maar de latency ook. Verder is er ondersteuning voor LDAC, een van de betere codecs voor Android. (iOS-gebruikers pakken AAC).
Opladen gaat via USB-C of draadloos, beide gaan best wel snel. Ik ben echt blij met dit setje!