€ 479,- bij Wifimedia

Ubiquiti Unifi AI bullet Review

weebee7637 Newbie
18 augustus 2022, laatste update op 18 augustus 2022, 2.228 views Rapporteer Product gekocht

Ubiquiti Unifi AI bullet

Na lang wachten heb ik deze camera kunnen bemachtigen. Tot nu toe erg blij mee.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • voelt stevig aan
  • makkelijk te monteren
  • plug and play
  • goed beeld zowel dag als nacht

Minpunten

• prijzig
  • kennis van zaken nodig

Na lang wachten het product kunnen bemachtigen. Levering was snel vanuit de unifi store. De camera voelt stevig en robuust aan. Ook is hij vrij zwaar. In de doos zitten voldoende hulpmiddelen voor de montage, voor zowel aan de muur als aan een paal. Ik heb gekozen voor de bevestiging aan de regenpijp. Met het bijgevoegde hulpmiddel is dit een fluitje van een cent. Het aansluiten en afstellen is het makkelijkste om met twee mensen te doen, eentje kan hem afstellen en de ander kan via de app (unifi protect) checken hoe het staat. Vervolgens is deze gemakkelijk vast te zetten.
Ik gebruik de camera icm de unifi dream machine pro. De voeding gaat via PoE, hiervoor heb ik een PoE adapter. Ook dit ging als een trein.

Wel liep ik te stoeien met de detectie zones. Ik kreeg continu de melding dat er voertuigen gedetecteerd waren terwijl er niks te zien was behalve mijn eigen auto. Dit bleek later te komen door de crossing lines. Na dit te hebben aangepast bleven de valse meldingen weg.

Ondanks de prijs is dit zeker wel een aanrader.
Op de afbeelding ziet het er rommelig uit maar dit is al weg gewerkt

Heb jij ook een Ubiquiti Unifi AI bullet?

Vraagje. Ik zie dat je deze flink hoog hebt hangen. Zelf ga ik deze richten op mijn voordeur (dus maar op een hoogte van hooguit 2.5-3m). Kan je wellicht iets vertellen over de FOV?
Ik heb hem inderdaad vrij hoog hangen. Meter of vijf ongeveer. Ik heb zo m'n hele pad er op staan. Hoe hoger hij hangt, hoe groter je FOV natuurlijk.
Filmt deze camera ook (deels) de openbare weg? Ik ben namelijk benieuwd hoe goed deze camera kentekenplaten leest/geregistreerd.
Op de openbare weg detecteert hij ze niet, dit komt door de hoogte en de hoek. Heb inmiddels een tweede en die detecteert het wel als onze auto achteruit het pad komt oprijden. De 1 registreert hij als een i. Verder komt het wel overeen.