Xiaomi 11T Pro, 8GB ram, 256GB opslag Grijs Review
Dit is de Xiaomi 11T pro uitgekomen op 5 Oktober 2021. Inmiddels dus bijna alweer een jaar oud maar desondanks komt het toestel nog erg goed mee met de competitie. In deze review ga ik wat meer vertellen over de specificaties en hoe mijn ervaring was!
Pluspunten
Laadsnelheid Miui 13 Batterijduur Harman kardon speakers HDR10 support Meegeleverde accesoires
Minpunten
Update-beleid Glossy-finish/vingerprint magneet Robuuste bouw
Inhoudsopgave:
Design
Het toestel komt met een 6.67 inch Amoled scherm met 1 Biljoen kleuren en HDR 10+ support, tevens beschikt het toestel over gorilla glas victus wat vallen tot 2 meter zal moeten kunnen overleven. Het 120HZ refresh rate beeldscherm mag niet vergeten worden. Deze is standaard uitgeschakeld maar erg makkelijk aan te zetten via de instellingen. De 11T Pro beschikt niet over een LTPO panel het is dus of 60HZ of 120HZ. De 120HZ opties is vooral erg fijn als je door je sociale media scrolt of het nieuws leest. Verder heeft het toestel een 1000+ nits display. Dat merk je navigeren onder direct zonlicht is geen enkel probleem! Wel vind ik als je s´avonds in bed ligt en je scrolt nog even door je feed het scherm wel erg fel blijft, het scherm gaat namelijk ook niet lager dan 800 nits. Als je voorkeur uitgaat naar een plat beeldscherm zit je goed bij de 11T pro. Wil je toch liever een curved scherm zal ik je aanraden om te kijken naar zijn tweeling broer de Xiaomi 11.Het scherm heeft een 85.5% screen tot body ration zoals ze dat altijd zo mooi zeggen, het is dus bijna Edge to Edge. In het midden van het scherm vinden we een 16MP punch-hole camera waar ik later in de review wat meer op in zal gaan. Het toestel ligt goed in de hand wel is het geen kleine jongen het toestel kan wat robuust overkomen met zijn 204 Gram is het echter wel gewoon te doen.
De achterkant van het toestel bestaat uit glas verder vinden we een aluminum frame. Links boven vinden we het camera eiland met de drie cameralenzen de 108MP lens, de 8 MP ultrawide lens en de 5 MP marco lens! het Xiaomi logo vinden we links onder waar boven groot 5G aangeduid staat. Rechts op het frame vinden we de volume knop en de aan en uit knop wat tevens ook de vingerafdruk sensor is. Dit werk snel en efficient ook vochtige handen is geen enkel probleem. Je hebt ook de optie om te kiezen voor gezichts ontgrendeling dit werkt nog sneller dan de vingerafdruksensor genoeg ontgrendel mogelijkheden dus! Het toestel gebruik ik in de kleur meteorite gray, waar ik niet zo fan van ben vingerafdrukken zie je overduidelijk en het figureert ook meteen als spiegel. Niet echt mijn style het is al helemaal een nachtmerrie als je het toestel zonder hoesje gebruikt.
In het doosje
Over het hoesje gesproken deze word netjes mee geleverd met het toestel net zoals de sim ejector tool, boekwerk, laad kabel en een 120W USB-lader. Die de 11T pro in 17 minuten onwijs snel van 0-100% kan opladen! tevens komt er een folie op het scherm voor geinstalleerd die prima te gebruiken is als screenprotector/u/1807966/crop62fe944208768_cropped.png?f=community)
/u/1168864/crop658425e61a24d_cropped.png?f=community)