MSI MAG CoreLiquid 240R Review
Leuk uitziende cooler met gave blockhead voor op de CPU (MSI draak... met led uiteraard:))
Koelt goed, maar waardeloze kwaliteit, 1e ging na 1 jaar stuk, 2e draait sinds december '21, maar ook die is nu stuk.
Pluspunten
- montage mogelijkheden
- Koelt goed (genoeg)
- RGB mogelijkheden
Minpunten
- nog steeds redelijk hoorbaar
- fail rate
- slechte MSI service
2 van 5 sterren (Slecht)
Eind 2020 was ik de standaard AMD prism wraith koeler een beetje zat en heb toen besloten een MSI MAG CORELIQUID 240R (mondvol) aan te schaffen.
Allereerst omdat ik destijds ook een mobo en gpu van MSI had en het dus "leuk" vond om alles via dragoncentre aan te kunnen sturen (RGB etc.) Ten tweede omdat hij in de aanbieding was.
Omdat ik toen nog een vrij lange RTX2070 had in een kleine fractal design meshify c midi tower
heb ik de AIO bovenin gemonteerd. Koel prestaties waren dikke prima en het geluid bleef aanzienlijk lager dan bij de prism wraith koeler
Helaas na een klein jaartje viel tijdens een potje Tarkov plotseling de PC uit, aangezien mijn headset op standje oorverdovend stond, hoorde ik niet dat de fans maximaal waren gaan draaien maar het niet meer gekoeld kregen (want waarschijnlijk verstopt) en bij +100 graden is de pc uitgevallen.
Na een avondje onderzoek was de conclusie dat de AIO niet meer koelde. zelfs idle kwam de temperatuur niet onder de 65 graden, waar dit normaliter rond de 35 was.
Via de online winkel waar ik hem heb aangeschaft, en blijkbaar 3 jaar garantie had, kon ik de koeler opsturen, enkele weken later kreeg ik een nieuwe koeler opgestuurd. de nieuwe koeler is ingebouwd en uiteindelijk na een GPU upgrade toch naar een front montage gegaan.
Helaas is sinds begin van de week ook de nieuwe koeler weer defect met exact hetzelfde probleem... Inmiddels heeft MSI een schrijven op hun website mbt deze serie AIO koelers en dat er dus een recall actie is. Echter moet je dan je serienummer invullen en wanneer ik dit doe, valt deze buiten de boot, ondanks dat alle symptomen hetzelfde zijn. Dit lees ik op de MSI forums vaker. en zo naaien ze een hoop mensen een oor aan.
gelukkig heb ik nog een jaar garantie en ga op die manier geholpen worden, maar MSI heeft met zijn liquid koelers bij mij wel een beetje afgedaan