ViewSonic VP930 Review
Inleiding Het belangrijkste van een goede LCD monitor is toch wel de vergelijking met een voor nu oubollig gevormde CRT monitor. Hoe goed is de weergave van een afbeelding of film. De overstap van CRT naar LCD gaat meestal gepaard met de uiterlijk maar natuurlijk ook de prijs. Daarom deze survey over deze magistrale kwaliteit LCD monitor. Inhoud De geleverde doos is zeer stevig en groot, in de doos zit de monitor kompleet gemonteerd aan de voet, de Stroom DVI en VGA kabels en 2 Cd-rom’s en een soort quick guide op papier. De handleiding is ook te lezen op 1 van de meegeleverde Cd-rom’s. Bijzonderheden Wat maakt deze monitor zo anders ten opzichte van andere, nou simpel de mogelijkheid om hem in...
Pluspunten
- formaat, kijkt toch net iets lekkerde dan een 17" formaat
- MVA paneel en hoge contrast
Minpunten
- De kleuren zijn wat vager dan bij de 17" variant
- Backlight leakage valt toch wel een beetje erg op, las een tip over
- het iets losser draaien van de schroeven achterop het paneel.
- Vind dat bij een MVA paneel zwart toch iets meer zwart mag zijn.
Inleiding
Inhoud
Bijzonderheden
Wat maakt deze monitor zo anders ten opzichte van andere, nou simpel de mogelijkheid om hem in hoogte te verstellen, dit is te doen met 1 hand als dat nodig is. Waarom is dit niet met elke LCD monitor te doen, snap ik niet. Hem op hoogte in te stellen is toch arbo technisch alleen maar beter verkoopbaar toch.
Hiervoor had ik een Philips 17C6, deze had als nadeel dat hij niet in hoogte instelbaar was, en geen DVI ingang had. Dat hij geen DVI ingang had was toch wel het belangrijkste om deze monitor te vervangen voor bovengenoemd monitor.
Kleurweergave
instellingen zijn gewoon goed, iets te helder misschien volgens de bijgeleverde software maar dit is niet storend of iets dat men direct moet aanpassen bij ingebruik name.
Ghosting
Ik weet nog steeds niet wat dat is, technisch gezien is dit heel duidelijk te lezen op verschillende sites maar dat ben ik nog nooit tegen gekomen bij een LCD/TFT monitor. Bij Iiyama’s of Philips monitoren die ik ooit gebruik hebt ben ik dit in ieder geval nog nooit tegen gekomen. Viewsonic heeft deze monitor laten uitrusten met een reactietijd van 8 ms, voldoende dus om technische gezien geen last te hebben van ghosting.
OSD
Simpel en duidelijk in testellen, enige opmerking is wel dat de verbindingscode DVI wel constant in het beeld verschijnt bij het opstarten danwel het switchen van resolutie. In het OSD kan dit veranderd worden maar dat gebeurt niet.
Backlight leaking
Is aanwezig, vanuit alle vier hoeken zie je duidelijk een soort X. Maar het is niet storend als hij aanstaat. Volgens div. forums is er iets door je zelf aan te doen.
Bouwkwaliteit/Vormgeving
Uiterst stevig, de voet die de monitor de mogelijkheid geeft om deze in hoogte stellen is hiervan het beste voorbeeld. Degelijkheid straalt er gewoon vanaf, kabels bijvoorbeeld hiervoor zijn een soort beugeltjes gemonteerd achter op de voet waardoor het in zijn geheel erg verzorgd uitziet. Qua vorm is het erg zakelijk maar modern, de vorm doet een beetje denken aan een model van EIZO, en dat zegt toch genoeg.
Vooral de vormgeving was voor mij de doorslag om deze monitor te kopen hoewel ik eigenlijk niet bekend ben met het merk, ik heb deze bij Hardware Discount gekocht dus een webshop, hierdoor had ik eigenlijk geen idee hoe deze monitor er uitzag in het echt kende alleen de specs van de firma site en de surveys her en der op het net.
Dat telde eigenlijk alleen voor de 17" versie. Deze 19" variant is op mijn bureau beland door een RMA te melden bij de fabrikant.
Dit is echt en blijft een monitor die je zonder info verders kunt kopen, en voldoet volledig aan mijn eisen van een LCD monitor tw.
1. is het beeld te vergelijken met een CRT(Iiyama visionmaster 454)
2. is zwart ook echt zwart, is rood echt rood enz.
3. in hoogte instelbaar
4. geen dikke rand rondom het beeld
5. DVI-ingang (er is echt een groot verschil in kwalitiet
als er alleen een VGA aansluiting op zit)