Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 (82H8015MMH) Review

5 augustus 2022, laatste update op 5 augustus 2022, 3.462 views Rapporteer
Testpanel +2

Mooie complete office laptop die snel is. Niet geschikt om te gamen.

Pluspunten

• Mooi
  • Vingerafdrukscanner
  • Snel
  • Camera makkelijk af te schermen

Minpunten

• Adapter dient ingeplugd te worden
  • Minder goed film kijken in de buitenlucht
  • Ethernet poort mist
  • Niet om te gamen

Inleiding:

Na vele malen mij ingeschreven te hebben voor een testpanel om een product te reviewen ben ik een keer uitgeloot. Tot mijn verbazing kreeg ik een mail van Tweakers met deze mededeling, ik mocht de Lenovo IdeaPad 3 gaan testen. Helemaal in mijn nopjes heb ik gereageerd, een dag later kreeg ik de laptop door Bol.com opgestuurd. In een iets te grote doos die wat mij betreft wel wat opvul materiaal had mogen hebben.

Zelf ben ik ICT beheerder bij een MKB en ik vind dit wel een mooie gelegenheid om te kijken of de office laptops die wij 3 jaar geleden hebben aangeschaft al aan vervanging toe zijn. Nu heb ik in de test weken vakantie, maar goed welke IT’er heeft er nu vakantie van techniek.

Wij werken grotendeels met Windows op de zaak. Voordat ik daze baan had werkte ik voornamelijk met MacOS.

Wat zit er in de doos:

In de doos heb ik een laptop gevonden en een adapter voor de laptop. De laptop zit netjes in de doos verpakt met schuim. Hierdoor zweeft hij als het ware in de doos. Mocht er dus tijdens transport een tikje op de doos komen dan geeft dat niet. Tussen het scherm en het toetsenbord zit ook nog een bescherm papiertje. De laptop en de adapter zitten zelf nog in een plasticzak.

Bouwkwaliteit:

Hij ziet er echt mooi uit. Hij is lekker compact en groot genoeg. Bij de camera die boven het scherm zit is een schuifje aanwezig om het camerabeeld te verbergen. Naast het camera zit een ledje die aan moet geven wanneer de camera in gebruik is.

Het scherm is groot genoeg voor deze categorie laptop. Ook in de zon is het scherm prima te gebruiken, alleen bij film kijken zal ik het niet aanraden. De backlight is makkelijk aan te passen met de Fn toetsen die standaard aan staan. Wil je dus een F toets willen gebruiken dan moet je Fn ingedrukt houden. Dit geld trouwens niet voor de spatiebalk, daarmee kan je de toetsenbordverlichting mee aanpassen. Drie standen, licht, lichter en uit. Het toetsenbord voelt goed om mee te typen. Er zit een nummerriek toetsenbord naast en dat is echt heel fijn.

De powerknop zit rechtsboven het toetsenbord dat tevens ook gelijk als vingerafdrukscanner functioneert. En dit verloopt ook echt soepel. Ik raad het echt iedereen aan om die in te stellen om in te loggen.

De trackpad is prima. Maar zoals bij elke laptop, als je er op een vast plek mee aan het werk bent kan je beter een losse muis gebruiken.

De ventilatierooster zit aan de onderkant van de laptop wat fijn is als je de laptop op een tafel hebt staan. Heel fijn zelfs dan want als die aan de zijkant zit dan heb je altijd een gebied die warm wordt waar je rekening mee moet zouden, zoals je waterfles bijvoorbeeld. Heb je de laptop op je lap dan kan het wel eens warm worden als je intensievere zaken met de laptop gaat doen.

De ssd die erin zit is ook lekker snel. Het helpt mee met het koud opstarten van Windows. Ook het uitpakken van bestanden gaat snel. Het starten van programma’s gaat lekker soepel.

Qua accu heb ik het niet uitvoerig kunnen testen maar wat ik heb kunnen testen is dat het voldoende voelt om genoeg werk te kunnen verzetten zonder aan de lader te zetten. Je kan ook de backlight aanpassen. Een aantal uur film kijken wil prima.

Aan poorten geen gebrek. Wel mist er een ethernetpoort. Deze is als ICT Beheerder wel makkelijk maar een dongle is natuurlijk ook prima.

Geluidsproductie:

Hij is lekker stil zolang je niet te veel van de laptop vraagt. Zodra de ventilatoren aan gaan is het nog steeds een prima dB. Een beetje muziek overstemd het direct.

Ondersteuning door de fabrikant:

Standaard zit er software bij die de hardware in de gaten houd voor soft- en firmware updates.

Prijs:

Deze laptop heeft zeker een acceptabele prijs voor wat hij biedt. Daarvoor waar hij bedoelt is doet hij zeer goed.

Conclusie:

Deze laptop zal ik graag voor mijn werk willen gaan gebruiken. Hij is mooi, compact, snel, stil en z’n geld waard. Wat ik persoonlijk heel erg blij van word is het verlichte toetsenbord. Het numeriek toetsenbord is bij zakelijke toepassingen eigenlijk onmisbaar.

Om te gamen moet je deze echt niet kopen. Daar is die totaal niet voor geschikt. Tenzij je het voor oldschool games gaat gebruiken. Age of Empires II Definitive edition kan al niet op de hoogste grafische mogelijkheid.

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 (82H8015MMH)?