€ 26,21 bij Yorcom

Woox R7060 Smart Garden Irrigation Control Review

30 juli 2022, laatste update op 30 juli 2022, 1.203 views Rapporteer

Ik zocht de goedkoopste oplossing om de tuin automatisch te sproeien. Werkt goed icm de Lidl Home app en de Lidl Zigbee Gateway (Silvercrest). Knijpt wel een beetje de waterstroom af dus je sproeier komt minder ver dan zonder deze schakelaar ertussen.

Pluspunten

• Werkt met goedkope Zigbee gateway van de Lidl
  • Lidl Home app kan je koppelen aan Google Assistent
  • Meerdere programma's in te stellen via Lidl Home app

Minpunten

• Knijpt de waterstroom af, ik schat 90% doorvoer, dus je verliest zo'n 10%
  • Batterijvakje is erg fragiel, voorzichtig zijn
  • Koppelingen lekken, je moet siliconenvet gebruiken en dan is het pas echt dicht

Ik gebruik dit apparaat in combinatie met de Lidl Home app en de Lidl Zigbee Gateway (Silvercrest). Dit werkt perfect samen. Ook is Lidl Home te koppelen aan de Google Assistent via de "Werkt met Google" optie in Google Home.

Het is een eenvoudig apparaat dat in feite enkel de kraan open of dicht zet, dus het hoeft ook niet veel te kosten. Dat doet dit ding, maar als Woox ooit een 2e versie maakt kunnen ze misschien de volgende zaken oppakken:

Verbeterpunten:
1. De waterdoorvoer wordt een beetje afgeknepen door de Woox schakelaar. Mijn sproeier komt minder ver dan wanneer ik de waterschakelaar er tussenuit haal. Ik schat dat ik 90% van de kracht overhoud. Mogelijk komt dit doordat er een klein metalen filter in de koppeling zit. Dit filter zit vast en kan je er niet op een nette manier uit halen. Misschien ga ik het er met geweld uit slopen en behoud ik dan wel 100% van de waterdruk.
2. Het batterijvakje is erg fragiel en hangt aan een paar dunne korte stroomdraadjes. Je moet heel voorzichtig zijn anders maak je het apparaat kapot als je de batterijen plaatst. Het is me een raadsel waarom Woox dit zo doet, maak gewoon een afgesloten batterijvakje met een rubbertje in het randje en dat is 10x beter.
3. De koppelingen zijn van plastic en sluiten niet goed af. Het water druppelt langs het schroefdraad van de koppelingen. Ik heb siliconenvet gebruikt op het schroefdraad en daarmee is het alsnog waterdicht geworden zonder druppels. Met schroefkoppelingen heb je dit bijna altijd, dus ik weet niet of Woox hier heel veel aan kan doen. Hooguit direct het product aanleveren met klik koppelingen (van die Gardena koppelingen) zou fijner zijn, ik heb nu zelf verloopstukjes / insteeknippels gebruikt voor de overgang van schroefdraad naar de gebruikelijke klik koppelingen die elke tuinslang heeft.

Kortom: Een goed product maar in een volgende versie zou het nog iets beter kunnen.

Heb jij ook een Woox R7060 Smart Garden Irrigation Control?

Je kunt het filter eruit halen, vaak overbodig omdat kraanwater schoon is, dan krijg je de normale druk.
Je opmerking was voor mij doorslaggevend om toch te bestellen maar dit is helaas niet het geval. Ik heb het waterfilter eruit gehaald en vervangen met de o-ring die uit mijn gardena kraankoppeling komt, oftewel exact dezelfde diameter qua doorstroom als ik hiervoor had. Met mijn zwenksproeier kom ik sinds de Woox ertussen zit aan beide kanten van mijn gazon 2 meter tekort. Helaas niet oplosbaar en daarmee voor mij een miskoop.

Voor druppelslangen of toepassingen waar je niet de volledige waterdruk voor nodig hebt lijkt het een prima apparaat. Maar heb je wel al je druk nodig dan zou ik deze overslaan en bijvoorbeeld naar magneetkleppen kijken (Hunter, Rainbird, etc) zoals ik nu ga doen. Die hebben geen drukverlies.

[Reactie gewijzigd door mrnn op 23 juli 2024 05:31]