Apple MacBook Pro 2019 16" (i9 8-core 2,4GHz, 32GB ram, 2TB opslag, 5500M 8GB, Qwerty) Spacegrijs Review

27 juli 2022, laatste update op 27 juli 2022, 401 views Rapporteer

de beste macbook pro 16 zonder de kinderziektes. Accuduur richting 12 uur. Super tevreden.

Pluspunten

• razendsnel
  • ramdisk maakt hem nog sneller
  • gaming
  • muziek produktie 128 tracks logic pro
  • video editing snel videocodec chip
  • no throttling of fan noise
  • stil en word amper warm
  • touchbar geweldig

Minpunten

• prijs 4350 euro
  • upgrade prijzen

Ik heb jaren op een MacBook Pro 15,4 mid 2012 gewerkt, en diegebruik ik ook nog steeds. Ik heb deze gekocht, omdat ik meer tracks wilde in Ableton en Logic Pro X. Nou, dit is de beste macbook pro die ik ooit heb gebruikt! 128 tracks in lLogic Pro X en meer als 104 in Ableton. Dit is een multimedia powerhouse.
Ik gebruik hem met een iPad Pro 12,9 256gb, daar zitten mijn synthesizers op, en die zijn voor de iPad veel goedkoper!
Het zelfde spul voor de MBP, is gemiddeld 11 tot 11x duurder.
Deze MBP 16 is zonder de kinderziektes van zijn voorgangers.
Ik had ook een MacBook AIR M1 16Gb RAM 1 TB SSD, maar het scherm was voor mij te klein, en het gedoe met dongles ging me toch ergeren,. wel een fantastische Mac, maar die heb ik weer aan een mede-tweaker verkocht.
SSD; Ik zet sommige programma's in RAM-disk, met 32 GB RAM kun je dat prima doen, schrijfsnelheid 5.6 GB per seconde, lees snelheid 5.4GB pe seconde.
De "normale" SSD snelheden zijn 3400MB versus 3300MB.
Accuduur richting 12 uur. Super tevreden.
De fans gaan aan als je zware taken uitvoert, maar zijn prima met TGPro..
Ik heb met TG PRO een fan profiel aangemaakt en sinds die tijd heb ik de fans maar 1x gehoord in 3 maanden!
Ik zie de MBP als een diepte investering, en zal hem nog zeker jaren gebruiken, misschien dat ik over een paar jaar een 16 M1 Pro koop, maar de noodzaak zie ik niet echt.
Benchmarks zijn interessant maar het gevoel hoe het werkt ook.
Mooi s dat deze geweldige MBP nu veel goedkoper te krijgen is, juist door de komst van de M1 CPU van Apple.
Chapeau dit keer Apple.

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 2019 16" (i9 8-core 2,4GHz, 32GB ram, 2TB opslag, 5500M 8GB, Qwerty) Spacegrijs?