Corsair iCUE QL120 RGB PWM Triple Fan Wit with Lighting Node CORE, 120mm Review
26 juli 2022, laatste update op 26 juli 2022, 499 views
Rapporteer
Product gekocht
Mijn Corsair 5000X QL edition case kwam met 4 QL120 fans en ik heb 2 setjes erbij gekocht. Ik ben tot nu toe zeer tevreden over de looks, prestaties en het geluidsniveau.
Pluspunten
- Looks
- RGB
- Hybride (static pressure / airflow)
- Geluidsniveau
De Corsair QL fans zijn hybride fans, ze zitten tussen static pressure en airflow fans in. Dit valt gelijk op als je naar de bladen van de fans kijkt. Ze zijn iets breder en er zit minder ruimte tussen.
Ik heb de PWM aangesloten op een Corsair Commander Core XT die bij de H150i Elite AiO waterkoeler voor de CPU zit. De RGB zit aan de bij de 5000X RGB QL case ingebouwde Lightning Node Core.
Ik gebruik voor nu 4 QL120 fans voor mijn case koeling (3 voor en 1 achter) en 3 ML120 fans voor de CPU AiO waterkoeler. Ik wil in de nabije toekomst 2 360mm radiators inbouwen met ieder 3 QL120 fans voor custom waterkoeling. 1 setje komt dan aan de zijkant voorin de kast als intake en 1 setje bovenin als outlet in de plaats van de AiO. Zodra ik dit heb gedaan zal ik mijn review updaten, want dan heb ik tegen die tijd ook wat meer ervaring en kan ik misschien iets zeggen over de betrouwbaarheid en levensduur.
Uiteindelijk heb ik dan in totaal 10 QL120 fans die ik met PWM splitters direct op een Commander Pro aansluit in setjes per positie (3 voor, 3 zijkant, 3 boven en 1 achter) en de RGB via 2 Lightning Node Cores op de 2 USB poorten van de Commander Pro. Op deze manier hangt dan alles aan de Commander Pro en kost het je maar 1 USB header op het moederbord.