Helaas werkt deze niet op veel mobieltjes omdat de audio-codec niet overeenkomt, het geluid is daardoor ronduit slecht: schel en geen bas.
Overal geprezen om z'n goede geluid en zelfs awards gekregen. De verkoper in de BCC winkel zei dat het voor alle Android toestellen geschikt was en 55 euro was voor mij goedkoop.
Thuis op een Samsung Galaxy A7 en een A52s geprobeerd. Sony app gedownload en gekoppeld, wat een K-geluid! De XL-oorcups geplaatst, iets beter maar nu met een kleine k, slecht dus. Van alles geprobeerd en equalizer aangepast, het werd niets. Een uur later ingeleverd bij de BCC-winkel en de verkoper begreep het niet..... Misschien dacht hij dat wij heel kritisch waren maar ik zei nog: heeeeeel slecht geluid.
Thuis gekomen dacht ik: ben ik nu gek of zijn al die andere mensen die het als perfect beoordeelden gek?
Sony gebeld en mijn vraag en teleurstelling neergelegd. Hij wees mij op een compatibiliteitsknop op de Sony site, helemaal onderaan de pagina op deze link:
Daar staan 14 Samsung modellen op terwijl Samsung honderden modellen heeft. De A7 en de A52s staan ook niet op die lijst.
De conclusie is dus: de audio-codec van de oortjes (een programma die geluid codeert en decodeert voor een perfect geluid/bitrate) wordt niet herkend door onze Samsungs.
Ik heb de verkoper van die BCC-winkel gemaild en hem de link gegeven. Hij gaf eerlijk toe dat hij dit allemaal niet wist en hij was me dankbaar dat ik hem wijzer had gemaakt.
@Tweakers-redactie: kunnen jullie bij alle producten waar codecs van belang zijn een waarschuwing geven dat audio en video codecs wel met elkaar overeen moeten komen? De sites van de betreffende producten geven op de supportpagina die info vaak wel, het is even zoeken.
Inmiddels hebben wij op safe gespeeld en de Samsug Earbuds Live gekocht: perfect geluid en imposante bas.