Akko ACR Pro Alice Plus Zwart Review

23 juli 2022, laatste update op 16 juni 2023, 581 views Rapporteer

De Akko ACR Pro Alice Black is een mechanisch keyboard met een ergonomische lay-out. Hoewel Akko niet de eerste is met een dergelijk keyboard bieden zij wel een zeer compleet model tegen een zeer scherpe prijs.

Pluspunten

• Ergonomische vorm
  • zeer compleet pakket
  • prijs
  • typt heerlijk

Minpunten

• niet wireless
  • geen ingebouwde voetjes
  • Geen dealers in Nederland

de Alice lay-out
De Alice-lay-out is er een die tot doel heeft gebruikers minder spierspanning te geven door de polsen naar buiten te dwingen zoals normale toetsenborden. Het is gemaakt met een ruimte tussen de linker- en rechterkant die beide een beetje naar binnen buigen. Beide zijden hebben een kleinere spatiebalk in plaats van slechts één grote versie. Er zijn een aantal verschillende variaties, afhankelijk van welke fabrikant dit soort boards maakt. Soms zijn er bijvoorbeeld geen speciale pijltjestoetsen. Akko heeft ervoor gekozen om deze op te nemen, wat naar mijn mening zorgt voor een veelzijdiger toetsenbord. In principe is dit een 65% toetsenbord met een meer ergonomische vorm.
Specificaties
Gaskets: Siliconen
PCB dikte: 1.2mm
Plate Foam: Poron
Switch Pad materiaal: Silicone
Case Foam: EVA (Los meegeleverd voor een stiller geluid)
Stabilizers: Akko Plate Mount Stabilizers, lubed )ondersteunt ook screw-in)
Hot-Swappable: ja
Software: Akko Cloud

Inbegrepen accessoires
  • USB C naar A-kabel, coiled
  • Extra keycaps van pink on black set
  • Keycap puller
  • switch puller
  • Extra dochterbord
  • Reserve siliconen gaskets
  • Verstelbare acryl toetsenbordvoeten
  • Hex schroevendraaier
Eerste indrukken van de Alice Plus Black
Het eerste dat me verbaasde bij het verwijderen van het toetsenbord zelf, was het gewicht. Het voelt veel steviger en steviger aan dan foto's doen vermoeden. Het maakte een goede solide indruk door het op te tillen en in mijn handen te houden. Degaskets lijent hier ook goed te werken.

De afwerking is mooi met een solide zwart gespoten voorkant en een transparante zwarte achterkant die zich uitstrekt tot aan de zijkanten van het toetsenbord. Er zijn 12 vergulde schroeven aan de achterkant die kunnen worden verwijderd met de meegeleverde zeskantige schroevendraaier. Op de achterkant staat een foto met Akko's mascotte en onderaan is de naam gegraveerd. In eerste instantie was ik verrast om een ​​B-toets aan zowel de linker- als de rechterkant van het bord te zien, maar na wat onderzoek lijkt dit gebruikelijk te zijn bij toetsenborden in Alice-stijl.

Akko CS Crystal-schakelaars
Het toetsenbord wordt geleverd met Akko's CS Crystal switches. De Crystal-switches zijn een van de nieuwere switches in Akko's portfolio. Ze kwamen zoals de naam al doet vermoeden in een geheel doorzichtige behuizing gemaakt van polycarbonaat. De CS Crystal-schakelaar is een relatief lichte lineaire schakelaar. De heldere behuizing helpt om RGB-verlichting vol en helder te verdelen.

De CS Crystal-schakelaars zijn een lichte switch met een bedieningskracht van 43 gf en slechts 1,6 mm pre-travel. Ze voelen zeer comfortabel aan om op te typen. Ik voelde niet de behoefte om deze schakelaars te luben en ervoer geen spring-ping of crunchy geluiden. Ik zou het niet erg vinden om deze switch vaker te gebruiken.
Keycaps meegeleverd met de Alice Plus Black
Het toetsenbord wordt geleverd met double shot pbt keycaps in het ASA-profiel. Het thema van de meegeleverde keycaps is roze op zwart. Het toetsenbord wordt echter geleverd met een meer. Een volledige set is inbegrepen, zodat je deze keycaps opnieuw kunt gebruiken op bijna elk bord dat je wilt, zelfs ISO-builds! In mijn geval lijkt dit een reële mogelijkheid, aangezien zowel mijn vrouw als dochter meteen verliefd werden op de meegeleverde roze novelties en volledig roze accenten.

Geen pleister mod meer nodig?
Een coole nieuwe functie die Akko bij het bord heeft, zijn hun bijgewerkte stabilisatoren. Ze worden geleverd met pom-behuizingen en stems, waardoor het niet meer nodig is om pleister-mods te doen om het ratelen te verminderen. Ik kan bevestigen dat ik zelf geen ratel heb ervaren. Goed bezig Akko!
De Alice Plus Black gebruiken
Ik heb de Alice plus zwart ongeveer een week gebruikt voordat ik deze recensie schreef. Ik kan eerlijk zeggen dat ik positief verrast ben over dit toetsenbord. In het begin moest ik even wennen aan de vorm van het toetsenbord. Nu ik een tijdje dit toetsenbord te hebben gebruikt, kan ik echt de aantrekkingskracht snappen die mensen hebben op deze vorm en lay-out. Het toetsenbord is iets hoger dan mijn 3098B, dus misschien ga ik later op zoek naar een polssteun. Ik zou de meegeleverde toetsenbord voeten kunnen gebruiken, maar persoonlijk vind ik het niks om deze met zelfklevende stickers te moeten bevestigen. Ondertussen zorgen de rubberen koepels aan de achterkant van het bord ervoor dat het niet wegschuift. Het toetsenbord wordt geleverd met extra kleinere gaskets, mocht je meer vering willen

Type-ervaring met de Alice Plus Black
Typen op de Alice Plus Black is een heerlijke ervaring. In het begin moest ik natuurlijk wennen, maar bij mij duurde dit ongeveer een dag. De CS Crystal switches voelen ERG soepel aan en combineren echt goed met de ergonomische vorm van het toetsenbord. Ik zie mezelf deze schakelaars in de toekomst vaker gebruiken! De gaskets zorgen voor een aangenaam gedempt gevoel en helpen het ook stiller te maken. Je kunt het gevoel aanpassen, want het toetsenbord wordt ook geleverd met extra kleinere gaskets voor als je meer bounce wilt.

Ik heb later het optionele EVA-schuim toegevoegd om het geluid nog meer te verminderen en dit zorgde echt voor een volledig soepel en stil bord. Het is leuk om te zien dat het EVA-schuim op de juiste plaatsen uitsparingen heeft, zodat het perfect past. Het gebruik van dit bord heeft me ervan overtuigd dat ik echt kan leven met kleinere modellen. Iets waar ik altijd een beetje huiverig voor was. Typen op dit bord voelt zeer soepel aan en helpt echt om minder druk op mijn polsen te voelen.

RGB
Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, wordt dit bord ook geleverd met optionele RGB-verlichting. Dankzij de Crystal-schakelaars is RGB vol en helder. De keycaps die bij het bord worden geleverd, schijnen niet door, maar de verlichting eromheen is nog steeds redelijk goed dankzij de CS Crystals. Het bord wordt geleverd met een breed scala aan RGB- en effen kleuren. Van ademen tot het volgen van je toetsaanslagen, maar ook screenmirror en muziekmodus. Screen mirroring stelt de kleur van het bord in op de primaire kleur die op je monitor wordt weergegeven.

Niet alleen is het mogelijk om te kiezen uit een verscheidenheid aan kleuren en patronen om de schakelaars hier te verlichten. Er is ook een tweede paar LED's die afzonderlijk kunnen worden bediend om de achterste en onderste rij van het bord te verlichten.

Akko Cloud-software
De Akko-clouds software helpt je om je toetsenbord in te stellen zoals jij dat wilt. Of het nu gaat om het instellen van macro's of het opnieuw inbinden van uw sleutels. Als je bijvoorbeeld liever Home en End hebt in plaats van Del en Ins kun je dit hier aanpassen. Hier komen al die extra keycaps goed van pas! In de Akko Cloud software kun je ook lagen maken. Er zijn mensen die hopen dat Akko zijn toetsenborden in de toekomst compatibel zal maken met VIA/QMK, maar de Akko Cloud-software is op zich goed om mee te werken. Het is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken. Je kan de software vinden op de website van Akko.

De Akko Alice is een toetsenbord dat me echt heeft verrast. Ik was geïntrigeerd door de vorm toen ik dit soort toetenborden voor het eerst zag, maar dacht altijd dat het niet mijn ding zou zijn. Nou, ik leer mijn kinderen om te proberen voordat je nee zegt tegen eten, hetzelfde geldt voor mij met toetsenborden denk ik! Ik ben helemaal weg van de typervaring die het Alice-toetsenbord me geeft. De vorm voelt in het begin een beetje vreemd aan, maar ik paste me snel aan en vond het echt comfortabel.

Niet alleen de vorm van het bord draagt ​​echter bij aan het type comfort. Ook de gasket mounting draagt ​​hier aan bij. Maar de grootste verrassing voor mij was het feit dat ik de Crystal-schakelaars die bij het bord worden geleverd erg fijn vind. Deze zijn erg soepel en licht, maar niet te licht. Ze voelen zo ongelooflijk goed direct uit de doos dat ik niet de behoefte voelde om deze te luben. Hetzelfde geldt voor de stabilizers die bij het bord worden geleverd. Deze hebben helemaal geen pleister-mod nodig!

Is alles geweldig? Nee, persoonlijk wenste ik dat er enkele intrekbare voeten op het bord zelf waren gemonteerd. Ik hou er niet van om dingen aan mijn toetsenbord toe te voegen met zelfklevende stickers.

Iets anders waar ik persoonlijk blij mee zou zijn, is een draadloze optie, maar dit is meer een wens vanuit het oogpunt van een opgeruimd bureau. Kleine dingen die dit toetsenbord niet minder geweldig maken. Als je op zoek bent naar een ergonomisch gevormd toetsenbord dat in een zeer compleet pakket wordt geleverd tegen een zeer concurrerende prijs,zoek niet verder!
Check mijn website voor meer reviews
Op mijn website https://www.clicksmashstuff.com staan mijn reviews in het engels. Direct bestellen? Bij Akkogear.eu krijg je 10% korting met de code HELLOAKKO op je eerste order.

De Black and Cyan keycaps zijn ook los te koop en passen goed bij dit toetsenbord

Heb jij ook een Akko ACR Pro Alice Plus Zwart?