Redmi Buds 3 Pro (Grijs) Review
Voor deze prijs heb je met de Redmi Buds 3 Pro een fantastisch setje oortjes. De geluidskwaliteit is echt goed, de bouwkwaliteit is super en de touch-bediening werkt erg lekker.
Pluspunten
- Gedeelte voor touch is duidelijk te voelen
- Geluidskwaliteit
- Lekker licht
- Zit goed in de oren
- Firmware is up-te-daten met app
Minpunten
- Firmware updaten moet wel met App van derde partij
Doosje & uiterlijk
Het doosje is weinig speciaal maar dat hoeft ook niet. Alles zit erin wat erin moet zitten: andere maten opzetstukjes, oplaadkabel en de case met de oortjes zelf. De kabel betreft een USB-C, ik zou ook niet meer anders verwachten van moderne producten.
De case ziet er goed uit en voelt solide. Er zit een magneet in het klepje en de case zal niet zomaar open gaan in je tas of broekzak. De buds zelf moet je van houden, het is een speciaal design wat zeker anders is dan de meeste andere oortjes. Er zit een glanzende zijkant op, waar je ook je vinger voor de touch-bediening op moet zet, met zelfs nog een licht reliëf erin. Grote voordeel van dit oppervlak is dat het voor je vinger duidelijk voelbaar is. Als je dus op de fiets zit en je wil snel een volgend nummer hebben, dan kan je sneller je vinger op de juiste plek zetten.
Specificaties & App
De buds hebben een 9mm driver, dat is voor mij perfect. Grotere drivers kunnen wel meer output leveren maar niet per definitie ook bétere output. Kleiner dan 9mm kan issues geven bij het produceren van hogere tonen.
Tot mijn grote teleurstelling heeft dit setje geen ondersteuning voor de APTx of LDAC codecs. Voor ons Androidgebruikers blijven we steken op SBC maar voor mensen met een iPhone is er gelukkig wel AAC.
Als je een mobiel van Xiaomi hebt dan kan je vanuit MIUI (het OS) na connecten met je buds instellingen bekijken, batterijduur zien en multipoint selecteren.
Multipoint is een optie die veel devices zeggen te ondersteunen maar het niet allemaal goed uitvoeren. De bij Redmi Buds 3 Pro is dat gelukkig goed geïmplementeerd; je kan je oortjes aan je laptop én aan je mobiel koppelen. Als je muziek luistert via je mobiel en op Teams krijg je dan een call, kan je direct overschakelen en na het gesprek ga je direct weer terug naar je muziek. Ideaal.
Als aanvulling op bovenstaande is er een app beschikbaar die de MIUI-instellingen ook mogelijk maken op andere Android devices: Mi Buds M8. Dat brengt nog een ander voordeel met zich mee; met een trucje in de app kan je de firmware voor de Chinese variant selecteren. Die lopen één voor. Mijn eerste reactie is dat bij wat hoger geluid de kwaliteit iets beter is en ik kan het niet écht testen maar bij mobile gaming lijkt de latecy iets lager.
De oortjes zijn ook draadloos te laden! Ik merkt dat ik zelf steeds vaker gebruik maak van draadloos laden. Waar dat bij mijn Samsung S21 nog een gimmick was en het draadloos laden 2,5 uur duren, hebben de moderne Xiaomi devices veel meer snelheid en maak ik er graag gebruik van. Nu ook mijn oortjes dus draadloos kunnen laden is een mooie combinatie. Ik heb één draadloze lader op mijn werk liggen en geen kabels nodig.
Geluidskwaliteit
De kwaliteit van het geluid is goed. Muziek klinkt me lekker in de oren met voldoende bas en middeltonen. Heerlijk voor op de fiets en in de gym. Goede punch voor lekker doorfietsen.
De ANC werkt. Er zitten volgens de specificaties drie microfoons per oortje en samen werken ze samen om achtergrondgeluid weg te drukken. Ook als je een telefoontje wil plegen met de oortjes gebruiken ze de microfoontjes om je stem sterker naar voren te halen en het achtergrondgeluid naar...de achtergrond. Het is niet de beste implementatie van ANC die ik gehoord heb en als ik op straat loop krijg ik nog wel de feedback dat de auto’s en stemmen van andere mensen hard het gesprek binnendringen. Dus voor buiten zou ik het niet adviseren. Voor een kantooromgeving is het perfect.
Voor deze prijs heb je met de Redmi Buds 3 Pro een fantastisch setje oortjes. In de vergelijkingsfoto zie je ze liggen naast de 1More Colorbuds 2 en de Huawei Freebuds Pro 2. Deze zijn elke keer het dubbele in prijs van elkaar. De geluidskwaliteit neemt wel steeds iets toe maar niet in verhouding met de prijs. De geluidskwaliteit is echt goed, de bouwkwaliteit is super en de touch-bediening werkt erg lekker.