Dit is mijn tweede airfryer, eerder had ik een ander merk die kleiner maar 2x zo duur was, dus ik vind deze Princess goedkoop. Hij komt met een aantal voorgeprogrammeerde functies maar die gebruik ik niet. Ik stel liever zelf de tijd en temperatuur in.
De reden voor deze uitgebreide review is de handleiding, samen met slecht verlichte knopjes op het touchscreen van het apparaat.
Centraal zit een grote ronde knop met een draairing daarom heen. Je zet hem aan door de knop in te drukken en dan met de draairing een programma te kiezen. Door dan nogmaals de knop in te drukken begint het programma en na afloop klinken een paar piepjes, die niet al te hard zijn.
Onder de centrale grote knop zitten 4 verlichte buttons op een touchscreen, van links naar rechts Temp, Fan, Aan/uit en Tijd. Het ledje van de Fan is wit en die van Aan/uit rood/roze, maar die andere buitenste twee zijn donkerblauw op een zwarte ondergrond. Misschien dat ze in het pikkedonker opvallen, maar ik kwam er pas na een jaar achter. Zie de foto, ik heb stickers geplakt op de plek waar ze ongeveer zitten. Op het kleine plaatje in de handleiding is dit niet te zien, althans vond ik het onduidelijk (kan ook aan mij liggen).
Hier is een link naar de originele handleiding, een uitgeprinte versie van deze pdf zit in de doos.
Met de knoppen op het touchscreen is het apparaat nauwkeuriger in te stellen aan de hand van de instructies op de verpakking van het product en persoonlijke voorkeur of smaak. De temperatuur is in stapjes van 5 graden en de tijd is in stapjes van 1 minuut in te stellen.