Elro Connects Koppelbare Rookmelders - 2 Pack Review

junkmail767828
7 juli 2022, laatste update op 7 juli 2022, 2.811 views Product gekocht

Elro Connects Koppelbare Rookmelders - 2 Pack

Product teruggestuurd ivm continue vals alarm.

Pluspunten

• Goed te horen
  • Makkelijk koppelbaar

Minpunten

• Vaak vals alarm - daarvoor uiteindelijk teruggestuurd
  • App stuurt je gegevens door naar een vaag bedrijf in china
  • Bij slecht functioneren terugsturen op eigen kosten

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Continu valse alarm

Ik heb het de rookmelders teruggestuurd in verband met een vals alarm of 20. Een vals alarm is zeker 's nachts geen pretje. Ik denk dat ze zeer gevoelig zijn voor stof maar kan ook gewoon zijn dat er meerdere defect waren. Bij eerste klachten werd er geadviseerd het ding te stofzuigen (net nieuw maar goed) en daarna om de batterijen er uit te halen en deze er weer opnieuw in te doen. (Ik hoop zo dat een rookmelder geen maandelijkse reboot nodig heeft om te functioneren.)

K1 Connector voor app

Product gekocht in combinatie met de ontvanger welke gebruik van de app mogelijk maakt. Koppelen aan het netwerk was nogal een gedoe als je deze op een vlan wil hebben. Toen dat uiteindelijk lukte kreeg ik na registratie van de app een mailtje van een wazige partij uit China die schijnbaar de app ontwikkeling doet. Ik geloof niet dat ik toestemming heb gegeven voor het door sturen van mijn data daarvoor. App zelf was wel overzichtelijk en werkte goed genoeg. De verlichting van de connector kan je niet uitzetten. Wel dimmen en van kleur veranderen waardoor ie minder opvalt.

Conclusie: zeker niet kopen.

Heb jij ook een Elro Connects Koppelbare Rookmelders - 2 Pack?

Hoi junkmail767828,
Ik had/heb zelf ook interesse in deze roommelders.

1) Kun je iets meer specifiek zijn over over je Vlan problemen
2) Je gebruikte de de K1 'smarthome stekker?
3) Staat er op de verpakking dat de rookmelder onderling en met de k1 met 868Mhz freq werken?.
4) Wat kun je instellen op de K1 via de App van de Rookmelder zelf!!
4) Zo graag dat "wazige emailtje van de Chinees ontvangen" via PB of als bijlage bij deze review. Natuurlijk mag je je persoonlijke gegevens even "zwart lakken" !
1) Ik kon mijn guest-network niet gebruiken als vlan voor de K1 smarthome stekker. Ik heb best wat moeten rotzooien met de settings voordat ie het deed. Helaas is dat een half jaar geleden en ben ik een beetje kwijt wat er allemaal was. Er zijn meer mensen die er over klagen.
2) Yup
3) Ik heb de verpakking helaas niet meer maar ga er wel vanuit.
4) Voor de rookmelders zelf kan je niet zoveel instellen omdat het nou eenmaal simpele producten zijn. Als je meer van Elro hebt kan je automatiseringen tussen je rookmelders en die producten maken. Ook kan je in de app zien hoe vol de batterijen nog zijn. Daarnaast kan je per rookmelder zien hoeveel alarmmeldingen je hebt en hoe laat deze waren. Dat laatste is uitermate makkelijk als je moet bewijzen dat je alarm vaak foutief afgaat.
5) Het mailtje zelf was op zich redelijk normaal en leek alsof het van Elro afkomstig was. Het werd echter verstuurd vanaf support-fra@cn-mail.hekr.me. Afhankelijk van hoe goed je Chinees is kan je daar meer info vinden.

Een irritant puntje van de k1 stekker is trouwens dat ie verlicht is en dat die niet uit is. Je kan deze wel van kleur veranderen en dimmen maar het licht kan niet uit.

Ik ben nu een paar weken over op gekoppelde rookmelders (zonder connector en app van) van Alecto en die geven vooralsnog geen vals alarm.

[Reactie gewijzigd door junkmail767828 op 23 juli 2024 04:38]

Hekr.me is een inderdaad een Chinees bedrijf.
Ze zijn gespecialiseerd software voor IoT oplossingen vooral voor in de Cloud.
Ze bieden ook Clouddiensten voor o.a. IoT aan.
Ze hebben in 2017/2018 een Chinees software bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd was in software voor "brand" zaken.
De Chinese Hardwareboer van de ELRO connect rookmelder "Siterwell Electronics CO" zal wel samenwerken met "Hekr.me" voor de K1 "internet" zaken zoals verzorgen van account in de Cloud en versturen Push etc of zelfs de firmware van de K1.
In de ELRO Connect voorwaarden van de App (die je accepteert bij "registeren" in Cloud) staat dat de gegevens en de verwerking hiervan eventueel buiten NL/EU kan zijn en dat je dan geen wettelijk bescherming hebt zoals in NL/EU etc. etc.
Damn dude, heb je goed uitgezocht. Het lijkt me sterk dat ze in de voorwaarden mogen zetten dat je afstand doet van je AVG rechten. Dan zouden Facebook e.d. daar ook mee wegkomen en die hebben continue gezeik. Wellicht stuur ik nog even een berichtje naar autoriteit persoonsgegevens. Ik ben iig blij dat ik geen camera's e.d. heb van Elro.
Het is wel weer een mooi voorbeeld van "onwetendheid" van NL/EU Overheden dat de NEN14604 norm voorschrijft dat de importeur/verkoper moet vermelden wie de Melder gemaakt heeft en nog veel meer voorschrijft over de autonome werking van de Melder,
Maar dat voor alle "slimme" zaken (smarthome en draadloos onderling koppelen)
je maar doet wat je wilt en waar (Cloud in China??) zonder dat dit expliciet vermeld wordt bij het product c.q. de verkoper.
Wie weet laat ELRO de ELRO Connect App software ook maken door Hekr.me en/of de firmware van de K1 (Hubje) idem-dito.

ELRO voldoet wel netjes aan de WET door in de App je de Voorwaarden te laten accepteren.
Daar staat dat ze de gegevens kunnen overdragen naar een andere rechtsgebied buiten de NL/EU.
Ze doen ook: https://www.freeprivacypolicy.com/

ELRO zegt niet dat ze het doen in het geval van ELRO Connect, maar het is natuurlijk verdacht als jij een e-mail krijgt van hekr.me.
Dus klagen bij ELRO of de de Autoriteit Persoonsgegevens heeft weinig zin.
De overheid moet gewoon verplicht stellen dat op de verkoperssite bij het product staat:
- Wat de NE14604 (of andere die van toepassing is) in "Jip en Janneke" taal inhoud .
- Waar het gemaakt is (zoals op de verpakking wel verplicht is)
- Waar de Software gemaakt is (zoals bij alle Open source software)
- Waar diensten cq. .software aan vastzitten die door servers /personen in andere landen wordt
...uitgevoerd

Het is trouwens bij een hele hoop spullen van Chinese makelij zo dat de internet kant (buitenhuis verbinding, functies in de CLOUD) ook via/op Chinese servers gaat. Maar goed mensen klikken gewoon op "akkoord" zonder de voorwaarden te lezen.

Ik stuur je de Voorwaarden per PB . Kun je bij je review zetten als bijlage foto
Bedankt voor je snelle reactie. Welke type Alecto heb je?
Graag gedaan, ik heb de SA-41.

[Reactie gewijzigd door junkmail767828 op 23 juli 2024 04:38]

En, werken de alecto melders al een paar jaar goed? Schrik net ook voordezoveelstekeer wakker van een Elro valsmelding, vandaar...