Athom Homey Pro (Early 2019) Review
6 juli 2022, laatste update op 6 juli 2022, 792 views
Rapporteer
Product gekocht
Niet alles werkt met Homey, maar veel wel. Het apparaat zelf werkt 100%. Het is betrouwbaar en met advanced flows (nieuw sinds 07-2022) is er echt niets meer wat je niet kunt maken zonder te programmeren.
Pluspunten
- Super stabiel
- Zonder programmeren ingewikkelde dingen maken
- Werkt met veel apparaten
- Betrouwbaar bedrijf
Minpunten
- Wildgroei aan onsupported apps
Home automation kan snel ingewikkeld worden maar Athom is erin geslaagd het simpel te houden.
Er zijn een aantal merken die probleemloos werken en in mijn ervaring (van wat ik heb kunnen testen) sowieso Kaku, Fibaro, Innr, Ikea spullen, Yamaha en alles waar Athom zelf voor heeft geschreven. Dat laatste is een beetje een dingetje. Je kan namelijk voor alle apparatuur een "driver" schrijven. Dat kun je meestal niet zelf tenzij je een programmeur bent. Die driver komt dan in de Homey store.
Het is een voordeel. Developers schrijven drivers voor Hue, Luxaflex, Somfy en dergleijke.
Het is ook een nadeel. Blijkbaar had een developer Luxaflex, heeft een app gebouwd maar onderhoud die dus niet. Gevolg is dat die driver het niet meer doet en je dus een Luxaflex systeem hebt dat je niet meer kan bedienen,.
Athom zou in dat geval die app over moeten nemen en onderhouden. Kan mij voorstellen dat met een paar kleine wijzigen het weer helemaal hip is.
Het coole is dat je geen hubs van derden meer nodig hebt... in principe. Blijf weg bij Philips Hue, want die doen weer net iets waardoor je hun bridge weer wel moet hebben. Maar met alle producten die ik hieronder noem werkt het rechtstreeks op de Homey. En dan kun je coole dingen doen.
Iemand belt aan (Deurbel € 10,-). Tv gaat op pauze. Muziek stopt 30 seconden met spelen. Een lamp knippert een keer. De verlichting in huis gaat weer aan (want je zat net lekker bij weinig licht diep in de film).De Homey zegt dat er iemand voor de deur staat. Je krijgt een melding op je telefoon. De Onvif camera maakt een foto en stuurt die naar je toe op je smartwach (Homey App).
Dit klik je dus in 10 minuten in elkaar. En dat is de Homey.