ASUS ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti OC Edition Review

2 juli 2022, laatste update op 2 juli 2022, 357 views Rapporteer

Een niet extreem dure RTX 30-serie die voldoet aan mijn wensen voor waterkoelingsmogelijkheden, gamen en overklokken.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Nvidia
  • Stabiliteit
  • Stil
  • Waterkoeling compatibiliteit

Minpunten

• Prijs
  • Formaat
  • 3x PCIe 6+2 power

Voor mijn nieuwe PC build was ik op zoek naar een Nvidia kaart van de huidige 30-serie die binnen mijn budget viel en compatibel zou zijn met een Corsair GPU waterkoeling blok. Dit bracht mij op deze videokaart en ik ben er uitermate tevreden over.

In idle draaien de fans niet en is de GPU temp stabiel rond de 50 graden. Onder load gaan de de fans aan, het zijn er 3, maar dit is nauwelijks hoorbaar en de temp neemt niet toe. Dus een uitermate stille, stabiele en betrouwbare kaart. Ik heb nog niet overgeclockt, maar hier is zeer zeker ruimte voor.

Binnen enkele maanden wil ik mijn build verder gaan afmaken met custom waterkoeling en daar is deze kaart layout voor geschikt. Temperaturen zullen dan een stuk lager uitpakken.

Nadelen vind ik dat hij 3x PCIe 6+2 stroomaansluitingen nodig heeft. Dat is bizarre hoeveelheid kabels die lelijk in het zicht zijn. Dit wil ik nog aanpassen naar mooiere single connector kabels. Ook het formaat van de kaart is erg groot, maar zal kleiner worden met waterkoeling. Wellicht dat ik hem dan ook verticaal ga plaatsen.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti OC Edition?