Philips 43PUS7906 Zwart Review

2 juli 2022, laatste update op 17 juli 2022, 1.064 views Rapporteer

Prima TV voor het geld. Android TV is fijn, maar op deze TV ook instabiel. Kleuren zijn flets, maar na lang met de instellingen spelen wel OK. 4K is mooi, maar een betere TV met full HD is waarschijnlijk betere prijs/kwaliteit.

Pluspunten

• Android TV apps
  • Design
  • Relatief goedkoop

Minpunten

• Android TV instabiel
  • Moeilijk kleurweergave instellen
  • Reclames

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik was op zoek naar een kleine niet al te dure TV, en het liefst met 4k. Achteraf was ik ook tevreden geweest met een full HD tv omdat in de praktijk veel content (nog) niet 4k is, en het verschil niet groot genoeg is voor een TV van deze grootte. Verder is Android TV leuk/handig, maar op deze TV heeft het al een aantal crashes veroorzaakt; wil je een serie gaan kijken, stopt je TV er mee!

Android TV biedt alle apps die je nodig hebt, en heeft Chromecast ingebouwd. Echter na een aantal weken crasht android onverklaarbaar (misschien de warmte?) en moet je de stekker er uit en erin doen. Ik heb een aantal apps verwijderd en het komt nu niet meer (minder?) voor, maar een TV die crasht is onacceptabel natuurlijk! Als je alles via HDMI speelt heb je dit probleem natuurlijk niet.

'Out of the box' zijn de kleuren nogal flets, zelfs in vergelijking met mijn 15 jaar oude TV. Na heel veel gespeeld te hebben met de kleuren instellingen (dat zijn er veel!) is het wel OK. Waarbij je moet opletten, dat de kleuren instellingen verschillend zijn voor verschillende codecs, dus na 1 keer instellen ben je niet klaar. Het moet per ingang en per type stream in Android TV (bijv. voor 4k en 1080p).

4k is leuk en ziet er goed/fantastisch uit, maar als de content beperkt is en de TV is eigenlijk te klein om nuttig te zijn.

Geluid is OK en het went hoe het klinkt, maar verschil met een soundbar is er natuurlijk wel.

Heb jij ook een Philips 43PUS7906 Zwart?

Hallo super07, wat bedoel je precies met het minpunt 'Reclames'?
Op het home screen krijg je 'aanbevelingen' (ofwel reclames) van videodiensten. Op dit moment disney+, een dienst die ik niet afneem. Verder is het niet heel irritant (het beweegt niet en geen geluid).
Foto toegevoegd als voorbeeld,

[Reactie gewijzigd door super07 op 26 juli 2024 04:04]