€ 358,55 bij Senetic

AOC U27P2CA Zwart Review

21 juni 2022, laatste update op 21 juni 2022, 345 views Rapporteer
Product gekocht 0

Beide monitoren een zacht brommend geluid, ongeacht welke monitor uitgang en op diverse aparaten geprobeerd. Via Google geprobeerd te vinden wat dit zou kunnen zijn. Brightness %, refresh rate 30Hz 60Hz enz.. Niks helpt en blijft irritant (zachtjes) aanwezig. Met de muis scroll hoor je het scherm erop reageren.

Pluspunten

• 27" 4K
  • Diverse outputs
  • Kleuren

Minpunten

• Brommend geluid

2 van 5 sterren (Slecht)
Met vol enthousiasme twee van deze monitors aangeschaft vanwege mijn goede ervaring met een voorgaand AOC 27" 4K model. Dit model heeft 2x HDMI, 1x DP en 1x USB-C uitgang. De USB-C uitgang leek mij een uitkomst.

Door mijn eigen onoplettendheid kan ik mijn laptop niet aansluiten via beide USB-C aansluitingen. Mijn laptop ondersteund er maar 1. Dan via de HDMI of DP en dit werkt wel.

Helaas maakt elke monitor een zacht zoemend (humming) geluid, ongeacht welke monitor uitgang en op diverse laptops en desktops geprobeerd. Via Google geprobeerd te vinden wat dit zou kunnen zijn. Brightness %, refresh rate 30Hz 60Hz enz.. Niks helpt en blijft irritant (zachtjes) aanwezig. Zelf als ik met de muis scroll hoor je het scherm erop reageren.

Kleuren zijn prima, maar vanwege het zachte gebrom gaan deze ook retour afzender.

Heb jij ook een AOC U27P2CA Zwart?

Je kan de brom uitzetten met de knop > pijltje rechts en dan het volume op 0 zetten met < pijltje links.

Blijkbaar is er overspraak tussen de voeding en de ingebouwde speakers. Als je die niet gebruikt is er niks aan de hand.
Hoi GraasGast,

Dat is inderdaad zo. Daar ben ik onlangs ook eindelijk achter gekomen. Blijft raar dat mijn vorige AOC monitor met speakers geen last van had.
Maar goed, monitoren zijn nu goed te gebruiken zolang je het volume op 0 zet.