HP Omen 17-ck0420nd Review

Zirack Newbie
21 juni 2022, laatste update op 21 juni 2022, 1.029 views Product gekocht

HP Omen 17-ck0420nd

Prima laptop en specs, laptop is wat aan de zware kant en oplaad adapter is groot en lomp. Met een volle accu heb je ongeveer 2 uur plezier (bij normaal gebruik) daarna moet de laptop weer aan de lader.

Pluspunten

• Mooi en heldere scherm
  • RGB verlicht toestenbord
  • Snelle en betrouwbare laptop

Minpunten

• Laptop is best zwaar
  • Oplaad adapter is groot
  • Accu gaat snel leeg +/- 2 uur

2 van 5 sterren (Slecht)
Een leuke gaming laptop voor een redelijke prijs. De aangegeven accuduur door HP (6 uur bij mixed usage) en 8 uur voor video playback) zie ik helaas niet terug. Bij een volle accu en normaal gebruik haalde ik er max 2 uur en 30 minuten uit ( browsen, meerdere tabbladen, spotify , youtube) en dit alles in batterij spaarstand en undervolting van cpu.

De oplaad kabel van stekker naar oplaadbrick valt er vanzelf uit, deze zit niet strak in de oplaad adapter. Nu weet ik niet of dit normaal is of een productie fout.

Oke, nu mijn final oordeel, laptop doet wat het moet doen alleen ben ik erg teleurgesteld over de accuduur . Uitgaand van informatie die word geboden over de accuduur vraag ik me af hoe HP zijn test heeft uitgevoerd. Ook hadden ze naar mijn mening de oplaadbrick wat kleiner kunnen maken. Ook zit er wat speling op de RJ 45 poort wanneer je hier een lan kabel op aansluit. Voor de rest ben ik nog geen andere negatieve punten tegen gekomen.

Heb jij ook een HP Omen 17-ck0420nd?

Als je laptop bij wat browsen en een filmpje kijken ook zo snel leeg gaat zou ik eens gaan kijken naar wat voor processen er op de achtergrond draaien, welke mogelijk je GPU constant actief houdt. Kijk ook eens met hwinfo naar wat voor batterij gebruik die aangeeft in idle.
İk snap je , alleen ik mag toch verwachten dat wanneer je een nieuwe laptop koopt en hier een fresh install van Windows op zit ik me geen zorgen moet hoeven maken welke processen er actief zijn. Dat zou net zo iets zijn als ik koop een auto met 600 pk maar haal er maar 300 uit en de dealer zegt je moet het een en het ander nog aanpassen.
Dat is zeker zo. Maar je wil het uiteindelijk toch opgelost hebben.

Ik zou er iig niet mee akkoord gaan dat een laptop in batterijbesparing slechts 2.5 uur mee gaat. Dat hoort toch op zijn minst 4 uur te zijn met redelijke brightness zonder batterijbesparing. Het kan best zijn dat juist Windows je apps constant gebruik laten maken van de 3060 ipv. de onboard gpu. Dat scheelt namelijk nogal wat.